Часове след като и на 32 министри, включително и сегашният

...
Часове след като и на 32 министри, включително и сегашният
Коментари Харесай

От ГЕРБ искат ген. Атанасов да извади и доказателства за подслушването на политици

Часове откакто и на 32 министри, в това число и сегашният длъжностен министър председател Стефан Янев, от ГЕРБ изпратиха сбито мнение.
 Рашков: ДАНС и ДАТО са подслушвали политици
Рашков: ДАНС и ДАТО са подслушвали политици

Според него се унищожават материали...

Публикуваме позицията от Политическа партия ГЕРБ в достоверен тип:

" Твърденията за подслушвания без нито едно доказателство са груба операция, която можем да съпоставим с аферата Костинброд. Отказваме да разясняваме предизборни компромати. За нас това е нечиста сделка, която цели скандал, който да отвлече публичното внимание от едноличния произвол на президента Радев и служебното му държавно управление. Призоваваме Атанас Атанасов, като първоизточник на изказванията, неотложно да изнесе доказателства за думите си . Настоваме и за незабавни инспекции от всички способени институции и обществено обявяване на резултатите от тях. "
 ДАНС ревизира думите на ген. Атанасов за подслушване на политици
ДАНС ревизира думите на ген. Атанасов за подслушване на политици

Според него са подслушвани 32-ма политици

Припомняме, че Костинбродската спекулация е скандал от 2013 година, назван по името на града, където е частната печатница благосъстоятелност на " Мултипринт " ООД . В деня за размисъл преди изборите по сигнал на Мая Манолова ДАНС и прокуратурата ревизираха тази печатница и инспекцията им бе отразена онлайн единствено по ТВ 7 на Николай Бареков, близка до Делян Пеевски. Според оповестеното тогава измамата е да се манипулира изборният избор чрез 400 хиляди отпечатани над позволените по закон за гласоподаване бюлетини, които били разпределени по градовете Благоевград, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Кюстендил, Шумен, Варна, районни изборни комисии и за Министерството на външните работи (за имащите право на глас български жители в чужбина). Напечатаните над позволените по закон бюлетини е следвало да послужат за пазаруване на вота на гласоподавателите чрез най-вече така наречен индианска нишка.

В печатницата главен съучастник е общинският консултант Йордан Бончев от ръководещата партия ГЕРБ . Чрез социална поръчка държавното управление разпорежда отпечатването на огромна част от изборните бумаги на тази частна печатница. След абсурда бе решено бюлетините още веднъж да се печатат в печатницата на Българска народна банка.

Тогава бе повдигнато обвиняване за закононарушение по работа на Росен Желязков , по това време основен секретар на служебното държавно управление, за неупражнен надзор за изборния развой. Съдът оправда Желязков, който стана и министър на превоза в третия кабинет на ГЕРБ с министър председател Бойко Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР