Часове след, като Григор Димитров постигна победа над Давид Гофен

...
Часове след, като Григор Димитров постигна победа над Давид Гофен
Коментари Харесай

Недялко Йорданов: Искам да стисна ръката на Григор

Часове след, като Григор Димитров реализира победа над Давид Гофен във финалния за годината шампионат на АТР в Лондон и се изкачи на трето място в международната класация, Недялко Йорданов изля страстта си в стихотворение, отдадено на българския тенисист.

" То е част от една поредност от стихотворения, които от един месец всяка заран пиша и ги обявявам във " Facebook ". То е римейк на " Момчето, което приказва с морето ". За мен беше огромно неспокойствие. Аз съм тенисист от 40 години може би. Но освен тези, които играят тенис, за първи път от доста години, от международното състезание по футбол през 94-та година, се получи такава общонародна наслада. Милиони хора гледаха мача на Григор. Аз се помъчих да си напиша своето неспокойствие и си разгласих стихотворението във " Facebook ", без да чакам подобен резултат. Оказа се, че стотици хиляди хора са се вълнували по същия метод ", описа в студиото на " Тази събота " поетът.

Той беше прелестно сюрпризиран от вълнението, което написаното от него провокира и в дребните съграждани на Гришо от Хасково, тръгнали по неговите стъпки към върха в международния тенис. Преди всяка подготовка малчуганите четат стихотворението и даже желаят да го учат в учебно заведение.

" Хубаво е, че най-малкото потомство също може да изпитва чисти усеща. Там ние вярата, тъй като доста се омърсихме към този момент. Не желая да наскърбявам българите, само че тъй като времето ни сервира токова разочарования през годините, тук при Григор нещата са доста по-различни. Става въпрос за нещо от народен мащаб и това още не могат да го проумеят някои хора - да си трети в света в най-популярния спорт в света е ужасно ", съобщи Йорданов.

Обединил ли е Григор нацията и за какво новата стихосбирка на Недялко Йорданов носи името " Мрън-мрън ":
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР