Часове след катастрофата на иранския самолет с 66 пътници на

...
Часове след катастрофата на иранския самолет с 66 пътници на
Коментари Харесай

Иранският самолет бил като ковчег, скандални разкрития за авиокомпанията

Часове след злополуката на иранския аероплан с 66 пасажери на борда, международните медии не престават да излизат с разкрития за неприятното му техническо положение. От самолетната компания Aseman Airlines отхвърлят разновидността за механически неуспех и акцентират като причина само неприятното време.

Местните медии, обаче, оповестиха, че няколко самолета на самолетната компания, измежду които и този, който се разруши, са имали механически проблеми през последните няколко седмици.

Сад Ахмад, основен анализатор в Центъра за стратегически проучвания на въздуха в Иран разяснява само, че още е рано да се изключат каквито и да е версии.

" Смятам, че времето може да е било проблем, само че е прекомерно рано да се спекулира ", сподели той, представен от " Ал Джазира ".

На 26 октомври от " Aseman Airlines " излизат със известие, че въпросният аероплан е пуснат още веднъж в употреба, откакто е бил спрян в продължение на седем години.

По-късно компанията изтрива това известие от своите обществени медийни платформи, само че екранна фотография на нейния профил в Instagram продължава да се популяризира.

Самолетът е направил спешно кацане на 25 януари. По-късно се е върнал на летището в Техеран в Мехрабад за механически инспекции, където казусът е бил отхвърлен.

Дейвид Лиърмънт, експерт по авиационната сигурност и някогашен водач, разяснява:

" Времето в планините, където самолетът се е разрушил, е много неприятно. Изглежда, че когато въздухоплавателното средство е правило своето в началото втурване към крайната си цел, то е било в неправилна позиция и се е блъснало в планините. По принцип това е неуспех на навигацията. Самолет, който се удря в планини, до момента в който е в небето, е като транспортен съд, който се блъска в скали. "

Според Лиърмънт, самолетът, който се е разрушил, е бил " доста добре тестван модел на аероплан ", само че не е приспособен за сложния терен на Иран.

Реза, който постоянно пътува до Техеран, Шираз и дестинации в чужбина, разкрива пред " Ал Джазира ", че самолетите в страната са " в действителност остарели ".

" Въпреки че самолетите са най-безопасното средство за превоз, нормално съм внимателен, когато си закупувам самолетни билети. Обикновено ревизирам положението на самолетите, които летят до местоназначението ми. Няколко пъти съм пътувал на дълги вътрешни дистанции с трен или рейс, единствено тъй като не бях сигурен в сигурността на самолетите ", споделя той.







Междувременно родственици на пасажерите на иранския аероплан се събраха към джамия на летището в Мехер-Абад в Техеран, Иран. На място прииждат още и още обезверени хора. На някои им е прилошало и се е наложило да бъдат извикани коли за спешна помощ.

Самолетът е липсващ от радара 20 минути след политане в 0433 GMT, преди да се разбие на към 780 километра южно от иранската столица Техеран.

Последният сигнал е на 0555 GMT, когато полетът е бил 16,975 фута и е бил с невисок разход, оповестява FlightRadar24.

Превод БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР