Часове след 9 часа, продължава пропускането на автомобили на КПП-тата

...
Часове след 9 часа, продължава пропускането на автомобили на КПП-тата
Коментари Харесай

Работещи в София чакат повече от 2 часа на КПП-тата, за да влязат в града

Часове след 9 часа, продължава пропускането на коли на КПП-тата за влизане в София. Очаква се нова заповед на министъра за часовите прозорци, в които работещите в столицата могат да влизат в града в изискванията на изключително състояние, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Във вторник заран колоните от коли, чакащи да влязат в София на всички КПП-та са километрични. Най-сериозно е ситуацията на Драгичево - Владая, където идващите на работа в София от Перник и околията, са стотици. Екипите на полицейските пунктове са подсилени, само че все пак колоната едвам пъпли.

Въпреки дългото изчакване на колоната водачите не са изнервени. В опашката е и рейс, който транспортира 17 чиновници. Те бяха отбити от пътя, с цел да попълнят декларация.

" Трябва да напишем името на индивида за който работим и номера му във всяка една декларация. Чакаме от 6 сутринта, а в този момент е след 9 часа ", сподели Али Абичев, който пътува от Якоруда.

" 2 часа се придвижваме. Не се нервирам на обстановката, само че бързаме за болница по тази причина сме малко обезпокоени. Само поради това пътувам от 260 км, другояче нямаше да потегли за София ", разяснява Младен Бошнаков.

" Ние сме на опашката от 6.40 часа. Тръгнали сме за работа. Закъсняваме ", сподели Росен Димитров.

" Два часа и 20 минути чакаме. И да се ядосваме, все тая. Отиваме да работим в строителството ", разяснява и Христо Нинков.



На КПП-то на автомагистрала „ Тракия " също е съществено натоварването. Опашката е към 5 километра и нараства. Влизащите от автомагистрала „ Хемус " са относително по-малко, само че въпреки всичко и там е натоварено.

Друг доста претрупан контролно-пропусквателен пункт е този за влизане в София след разклона за Елин Пелин. Хората от Софийска област, идващи по Подбалканския път, чакат да влязат в столицата, с цел да отидат на работа от 7 часа сутринта. Шофьори се оплакаха, че от 7.00 до 8.00 са минали към половин километър. Колоната с коли стопира още при Горна Малина.

По-рано шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов желаеха незабавна среща с премиера Бойко Борисов за удължение на часовете за прекосяване на работещи през КПП-тата на София.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР