Часове редов с исторически личности. Така минават занятията на учениците

...
Часове редов с исторически личности. Така минават занятията на учениците
Коментари Харесай

Как минават учебните часове сред исторически личности

Часове редов с исторически персони. Така минават занятията на учениците от Професиналната гимназия по земеделие " Стефан Рачински " в Генерал Тошево. Учебното заведние е единственото от своя тип, което е към минстерството на образованието.

Извършен е повсеместен ремонт на постройката и двора, само че дирекоторът на учебното заведение изискал вътрешността да бъде довършена по-различно. Защото има свое виждане за атмосферата в образователните зали.

Една от най-славните борби – тази на Цар Симеон Велики при Ахелой през 10 века, посреща учениците в кабинета по История.

Тя е изобразена върху образователна маса, която е обичаната за дванадесетокласника Живомир Недялков. Той и неговите другари постоянно сядат на тази „ героична “ маса. 

А с изключение на забавни – облиците са и потребни.
 Идеята се харесва на учениците. dariknews.bg-->

Визуално когато погледнеш всичко, малко по-лесно се запомня, в сравнение с просто по този начин на листи изсъхнал материал, казва Кристин Маринова.

Друга ученичка - Красимира Николова, също харесва облиците.

Всички сме очаровани от това по какъв начин са се получили стаите, тъй като да стоиш и пишеш върху маса, върху която са изобразени ликове на толкоз велики хора- това е нещо необикновено, споделя тя.

Много е хубаво, тъй като когато велики създатели са до теб. Ти изпитваш почит първо към тях, след това към предмета и някак си – е много прелестно и пишеш и учиш със предпочитание, допълва Вяра Николова.

Освен облиците по стените – учениците работят и с облици от дейните дъски в учебното заведение. Според Даринела Димова, учител по БЕЛ, за новото потомство възпитаници преподаването с тебешир и гъба в ръка към този момент не е настоящо.

Глаголицата обаче – става известно – е задоволително настояща, защото се вижда съвсем на всички места в кабинета по Бъгарски език и литература.

Така научаваме нашите предци по какъв начин са писали и ни свързва с предишното. И е доста забавно и вдъхновяващо, счита ученичката Стела Евтимова.

Подробни карти има и по стените и масите в кабинета по география.
 Идеята се харесва на учениците. dariknews.bg

Идеята за за другите класни стаи е на шефа на учебното заведение Кристияна Иванова. Още когато е изработен повсеместен ремонт по прокет на гимназията, тя е имала концепция по какъв начин ще наподобява от вътрешната страна.

Ние приказваме за великите българи – поети, революционери, историци, само че тези велики българи би трябвало да са до децата, с цел да влязат в техните сърца. Това е един 4-5 годишен, съгласно мен, ще създадем един 5-годишен урок по родолюбие, безапелационна е Иванова.


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР