Часове преди Откриването в ПловдивСпокойно и тихо e още в

...
Часове преди Откриването в ПловдивСпокойно и тихо e още в
Коментари Харесай

Часове преди Откриването в Пловдив

Часове преди Откриването в Пловдив
Спокойно и безшумно e още в слънчевата събота в Пловдив, единствено пронизващият вятър приготвя феновете за тази вечер, тъй като надали ще си отиде. Въпреки многочислените предложения за голям брой културни прояви в уикенда, хората явно си пестят силите, предава кореспондентът на БГНЕС.

В Стария Пловдив Етнографският музей демонстрира галерия "Дърво и музика", музикални принадлежности от предишното. В Градската художествена изложба ретроспективната галерия на Кольо Карамфилов, открита при започване на седмицата, тия дни е и място, където децата могат да рисуват. Изложбата "Изкуството на свободата. От Берлинската стена до уличното изкуство" към този момент е изцяло експонирана към Римския стадион, хората се стопират, само че най- доста фотоси и селфита се вършат към двата изрисувани трабанта, съжителстващи много необичайно с останките на мраморния стадион. Около сцената текат последни мерки, в хотел "Тримонциум", откъдето значимите посетители ще следят на топло спектакъла, е подготвена и площадка за изявленията. Там ще бъде и пресцентърът на събитието.

На откриващото събитие ще участват представителите на Европейската комисия Силвен Паскуа – началник към самодейността на Европейска комисия за "Европейска столица на културата" и еврокомисар Мария Габриел, ръководителят на Народно събрание Цвета Карянчева, вицепрезидентът Илиана Йотова, министърът на културата Боил Банов, политици и общественици.
 Спокойно и безшумно e още в слънчевата събота в Пловдив Спокойно и безшумно e още в слънчевата събота в Пловдив / БГНЕС
Другата европейска столица на културата – италианският град Матера, открива няколко дни по-късно от Пловдив и тук по тоя мотив е генералният секретар на фондация "Матера-Базиликата 2019" Джовани Олива.

Над 1500 участници от България и чужбина ще пресъздадат на открита сцена огромна и цветна метафора на всички съществени тематики от програмата на „ Пловдив 2019 “ и на тяхното свързване под мотото „ Заедно “.

Движението за леки коли вътре в карето сред булевардите "Източен", "Руски", "Христо Ботев" и "Шести септември" бе спряно в 12 часа.

Спектакълът "Ние сме всички цветове" стартира в 19 часа с осъществяване на Теодосий Спасов.

На другите равнища на кулата и на прилежащите сцени ще се качат кукери от целия район, хористи от всички пловдивски хорове, отбор "Тракия" и възпитаници от Националната гимназия за театрални и екранни изкуства. Студенти от АМТИИ ще свирят на лазерни арфи, хиляда елементарни пловдивчани ще се качат на подиумите, с цел да изразят посланието „ Заедно ”.

Финалът ще е осъществяване на Валя Балканска, след него шоуто продължава с немския музикант Шилер, който стартира европейското си турне от довечера в Пловдив.

Предварително бяха оповестени съществени ограничения за сигурност, часове преди събитието полицейско наличие не се натрапваше, само че феновете би трябвало да са наясно, че на 23 КПП-та ще бъдат проверявани. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР