Часове преди началото на голямото българско футболно дерби между Левски

...
Часове преди началото на голямото българско футболно дерби между Левски
Коментари Харесай

Фенове на Левски и ЦСКА-София са се спречкали в центъра, полицията иззе боен арсенал

Часове преди началото на огромното българско футболно дерби сред Левски и ЦСКА-София почитател групи на двата тима са се спречкали в центъра на София, предава gong.bg.

 

Инцидентът е станал край метростанция „ Сердика “ в сърцето на столицата, като на броени метри от тази спирка „ сините “ почитатели образуват своето шествие, което ще се насочи към стадион „ Васил Левски “. По информация униформените чиновници са овладели казуса край метрото и до по-сериозни произшествия не се е стигнало.

В същото време се разбра, че огромно количество пиротехнически произведения, самоделни взривни устройства и димки са конфискувани на Националния стадион " Васил Левски " в часовете преди дербито сред Левски и ЦСКА през днешния ден от 14:45 часа. Това заяви началникът на бранш всеобщи мероприятия в Столична дирекция на вътрешните работи Иван Георгиев на ексклузивен брифинг от пистата на стадиона. По думите му една от ракетите вид " химикалки " може да създаде 380 изстрела за 6-7 минути, а цялото количество иззети ракети е било задоволително да създаде заря за цяло полувреме.

 

" Имаше среща в Столична дирекция на вътрешните работи, на която участваха представители на двата клуба, както и последователи на двата тима и искахме да се избегне внасяне на пиротехника, само че това не се случи. Бяха конфискувани ракети и самоделни взривни устройства, някои от които с прикачени отдалечени устройства. Не може да се каже по кое време са импортирани тези неща, открито е, че тази заран 5 от камерите на стадиона не работят. Останалите не са преглеждани, би трябвало софтуерно време. Изненада ни количеството импортирани материали, методът е новаторски ", сподели основен контрольор Иван Георгиев.

 

" Тези ракети са вид " химикалки " – едните са с 380 изстрела, другите са с 300. Една ракета може да стреля 6-7 минути, което значи, че за цялото количество може да гледаме едно полувреме заря. Могат да нанесат доста материални и физически вреди ", сподели още представителят на Столична дирекция на вътрешните работи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР