Часове преди избора на новия главен прокурор Иван Гешев името

...
Часове преди избора на новия главен прокурор Иван Гешев името
Коментари Харесай

Прокуратурата опроверга публикации за офшорни сметки на Иван Гешев


Часове преди избора на новия основен прокурор Иван Гешев името му беше забъркано в изявления, в които се твърди, че той има офшорни сметки в Швейцария и Монако на стойност 4,7 млн. швейцарски франка.

Подателят на сигнала е неизвестен и беше публикуван в няколко уеб страницата. Позовава се на съответни документи, които бяха развенчани от прокуратурата като "неистински ".

От прокуратурата реагираха стремително и оповестиха изявленията като "фалшива вест ". В формалните си позиция те отхвърлят обвиняванията против Гешев.

Публикувани са копия от два документа: писмо изх. № 473/2015 г./12.10.2015 година от заместител основния прокурор Борислав Сарафов и писмо рег. № ФР-10-7326/04.11.2015 година от шефа на САД ФР – ДАНС до Борислав Сарафов.

Според тях, прокурор Иван Гешев разполага с банкови сметки в Швейцария и Монако, към които са открити преводи и наличия на забележителна стойност от сметки в Лихтенщайн, България и Русия, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Уточнено е, че незабавно е разпоредена инспекция от основния прокурор Сотир Цацаров и е открито следното:

- писмо рег. № ФР-10-7326/04.11.2015 година от шефа на САД ФР – ДАНС до заместител – основния прокурор Борислав Сарафов не съществува – такова писмо не е създавано и изпращано от ДАНС към прокуратурата;

- писмо изх. № 473/2015 г./12.10.2015 година от заместител основния прокурор Борислав Сарафов не съществува – под № 473/2015 година във Върховната касационна прокуратура съществува кореспонденция във връзка касационна тъжба против решение на Апелативен съд Велико Търново.

Заместникът на основния прокурор по следствието и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов декларира, че в никакъв случай и по никакъв мотив не е изпращал, респективно получавал, оповестените писма, както и че такава инспекция нито му е била възлагана, нито е инициирана от него. Такова е и мнението на управлението на ДАНС.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР