Часове по професионално ориентиране ще бъдат организирани в училищата във

...
Часове по професионално ориентиране ще бъдат организирани в училищата във
Коментари Харесай

Провеждат часове по професионално ориентиране в училищата в Търново

Часове по професионално насочване ще бъдат проведени в учебните заведения във Велико Търново. Срещите с учениците ще са отворени, а за присъединяване в тях ще бъдат канени представители на бизнеса и бизнесмени.

Инициативата е на кмета на Велико Търново Даниел Панов, а организацията на събитията в учебните заведения към този момент е предоставена на екипа от експерти по кариерно консултиране и насочване към общинския Център за поддръжка и личностно развиване. Целта е по-малките възпитаници да получат препоръки и помощ при избор на компетентност в гимназиите и междинните учебни заведения, а по-големите – да се срещнат с опциите за професионална реализация както след междинното, по този начин и след висшето обучение.

По време на срещите ще бъдат показани и профилите на разнообразни специалности. Друга от ограниченията планува учениците да гостуват във компании и дружество, с цел да се срещнат на място с организацията на работата, с новите технологии при производствата, с моделите на ръководство и други

„ Това е един от методите, с цел да бъде още по-близка връзката сред образованието, бизнеса и пазара на труда, а също и за популяризация на специалностите с най-голяма потребност от квалифицирани фрагменти “, разяснява кметът Даниел Панов.

Предстои основаването на мобилен офис на консултантите както в осведомителния център в постройката на общината, по този начин и в изнесения център в „ Мол Велико Търново “. На място учениците ще могат да попълнят проби за професионална и кариерна ориентировка, както и да беседват със експертите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР