Часове остават до най-дългоочакваната сватба в Австрия. Външният министър на

...
Часове остават до най-дългоочакваната сватба в Австрия. Външният министър на
Коментари Харесай

Часове до сватбата на дипломат номер едно в Австрия, Путин ще е сред гостите

Часове остават до най-дългоочакваната женитба в Австрия. Външният министър на страната Карин Кнайсъл ще мине под венчило с предприемача Волфганг Майлингер. А измежду гостите ще са австрийският канцлер Себастиан Курц и съветският президент Владимир Путин. Мерките за сигурност на летището в Грац са затегнати. Утре там ще кацне съветският президент, а след това с хеликоптер ще се насочи към мястото на венчавката - Гастхаус Чепе, покрай словенската граница.
53-годишната Карин Кнайсъл и 65-годишният Волфганг Майлингер са поканили стотина посетители, а подготовката за огромния ден кипи непрекъснато.Хайнц Прешан, майстор-готвач: За мен е огромна чест. Малко съм нервозен, уповавам се всичко да мине добре. Мерките за сигурност са доста високи. През последните пет седмици имах контакти с полицията и спецчастите. Но съм доста благополучен. Дано не пресоля всичко.
Новината, че Путин ще е измежду поканените внезапно увеличи интереса към сватбата, само че провокира и рецензии към министърката, че политизира персоналното събитие и подлага на подозрения своята безпристрастност в дипломацията. Твърди се, че Путин ще докара 10-членен казашки отбор, който ще изпее сватбена ария на младоженците. След тържеството, съветският президент ще отпътува за Берлин, където ще беседва с канцлера Меркел.

Ангела Меркел, канцлер на Германия: Искаме положителни връзки с Русия, това е подтекстът на утрешната ни среща. Това е работна среща, не може да се чакат специфични резултати, само че сме изправени пред толкоз многочислени проблеми - от Украйна до Сирия и икономическото съдействие, че е целесъобразно да сме в непрекъснат разговор.
Карин Кнайсъл оглави австрийската дипломация, откакто предшественикът й Себастиан Курц стана канцлер. Била е публицист, владее седем езика, познава чудесно Близкия изток и постоянно е призовавала за разговор с Русия на фона на опълчването сред Москва и Запада.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР