Часове ни делят от без съмнение най-вълнуващият осминафинал от сезон

...
Часове ни делят от без съмнение най-вълнуващият осминафинал от сезон
Коментари Харесай

Зидан и Емери - кой кого ще уволни?

Часове ни разделят от без подозрение най-вълнуващият осминафинал от сезон 2017/2018 в Шампионската лига, в който настоящият европейски първенец Реал Мадрид ще се изправи против тима, който открадна трансферното шоу – Пари Сен Жермен. Звезди, струващи милиони евро, ще бъдат на терена, само че макар цялото това зарево, не можем да подминем другият главен момент – треньорският конфликт сред Зинедин Зидан и Унай Емери. Той ще бъде повече от любопитен по простата причина, че възможното отпадане от шампионата може да подпечата уволнението на един от двамата експерти.

Слабият сезон, който Реал Мадрид прави на всички други фронтове отвън европейската сцена, към този момент не е вест. Отпадането от Купата на Краля против скромния Леганес беше най-скорошното отчаяние, а поради голямото закъснение по отношение на водача Барселона в шампионата големият брой трофеи, които Зизу донесе в клубната витрина, внезапно остана без значение.

Със Зидан отпред Реал Мадрид през предишния сезон стана първият отбор в историята на Шампионската лига, който съумява да отбрани купата си в две следващи години при сегашния формат на шампионата. Дори в най-смелите си фантазии на мадридистите не бяха очаквали сходно нещо от експерт без съвсем никакъв опит в мъжкия футбол. Зидан бе доведен незабавно след уволнението на Рафаел Бенитес и през януари 2016 година стартира да написа свята история.

На „ Бернабеу” единствената валута постоянно са били триумфите и купите, само че през годините управление на Флорентино Перес тя е посочила и способността си бързо да девалвира. Далеч по-именити експерти (като визитки) изкарваха и по-малко време на кормилото, в случай че трофеите на хоризонта отпадаха един по един. Дори спечелването им не може да бъде никаква гаранция, както свидетелства и казусът с Моуриньо (макар двете страни да се разделиха по взаимно единодушие, още в хода на третия му сезон отпред бе ясно, че курсът на Специалния е приключил). Анчелоти също бързо мина по каналния ред, въпреки да донесе заветната Десета във витрината.

Затова в този момент ПСЖ е наложителен за превъзмогване. Тимът на Зидан не би могъл да насочи по-ясно обръщение от възможното премахване на отбора, който строши визиите за вложения, воден от огромното предпочитание за успех в Шампионската лига. Ако французинът и неговите футболисти се оправят с това затруднение, сигурно ще получат нов заем на доверие както от почитателите, по този начин и от шефовете. Провалът обаче ще се одобри доста тежко, тъй като действително ще сложи Реал под угрозата да приключи сезон без нито един трофей. А това като нищо може да коства поста на Зидан.

Емери несъмнено е застрашен от сходна орис. През предишния сезон представянето на ПСЖ беше доста надалеч от предварителните упования – Монако завоюва шампионската купа във Франция, а акцията в Шампионската лига завърши с необикновено отпадане от Барселона. Аванс от 4:0 в първата намира се оказа непълен на „ Камп Ноу”, където прескъпия състав на Емери бе разрушен с 6:1 и не сподели даже парченце от опциите си. Барса стана първият отбор в историята на шампионата, обръщал елиминационен двубой при подобен пасив след откриващия мач, а за ПСЖ остана ролята на противника с пръст в уста, профукал необикновен задатък.

Инвестициите в Неймар и Килиан Мбапе през лятото споделят единствено едно – моментът за ПСЖ е назрял или най-малко такива са упованията на шефовете. Дори превъзходството на локалната сцена не би могла да избави Емери, в случай че за следващ път се провали в Шампионската лига. Реал Мадрид обезпечава съвършената сцена, на която един от кандидатите за трофея да потвърди най-накрая упоритостите си.

В седмиците преди този конфликт медиите във Франция спекулират с възможните заместници на Емери, което в допълнение усилва напрежението върху него. Испанецът е наясно, че няма право на втора издънка, тъй като има задоволително претенденти, които да заемат мястото му.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР