Часове наред продължи освобождаването на локомотива от огромния скален къс

...
Часове наред продължи освобождаването на локомотива от огромния скален къс
Коментари Харесай

Възстановяват трасето след влаковата катастрофа в Кресненското дефиле

Часове наред продължи освобождението на локомотива от големия скален пай в региона на Кресненското дефиле, където трен се блъсна в канара късно нощес. При случая пострадаха 8 души. Трима от тях са настанени в благоевградската болница без заплаха за живота. Заради случая придвижването на влаковете сред Петрич и Благоевград беше спряно. От нощес рейсове извозват пасажерите.

Още на разсъмване спешни екипи на Национална компания " Железопътна инфраструктура " започнаха работата по отстраняването на срутилата се скална маса.
Инж. Красимир Папукчийски, общоприет шеф на НКЖИ: Говорим за към 50 тона скален пай, който би трябвало да бъде накълцан.
Специализирани машини ще извозват скалните парчета. Алпинисти огледаха целия скат, който е над линията.
Инж. Бисер Минчев, основен ревизиор по сигурността на НКЖИ: По ЖП линията вредите ще ги забележим, откакто разчистим, откакто се махнат всичките скални парчета и по този начин на пръв взор нямаме огромни вреди.
Причините, довели до влаковата злополука, се обясняват. Предполага се, че преваляванията от последните дни са предизвикали сриването.
Росен Желязков, министър на превоза: Хората, които са и сега на терен, работят при рискови условия, виждате какво е времето, има заплаха от падащи скали, само че това за злополучни произшествия, които за наш шанс са се разминали без жертви и сериозен травматизъм.
Продължават проучванията на настанените в благоевградската болница.
Д-р Иво Копанаров: Направен е компютър - томограф и на двамата пациенти, открито е, че са с черепно-мозъчни контузии и са сложени при нас под интензивно лекарско наблюдаване.
БДЖ ще изплати компенсации на потърпевшите. Всички релсови пътища в България се ревизират всекидневно, оповестиха от транспортното министерство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР