Часове наред хората от махалите „Тракцията” и „Селеметя” в Русе

...
Часове наред хората от махалите „Тракцията” и „Селеметя” в Русе
Коментари Харесай

Ромите в Русе се въоръжиха с брадви, ятагани и лопати от страх да не ги запалят

Часове наред хората от махалите „ Тракцията” и „ Селеметя” в Русе се притесняваха да се приберат по домовете си и се опасяваха от разпра.

Минути преди среднощ, по улиците към момента имаше хора, осведоми бТВ. Ромите, въоръжени с брадви, ятагани и лопати, твърдяха, че няма да се приберат, до момента в който не са сигурни за сигурността си и приканиха полицията да ги пази.

Припомняме ви, че локални описаха по какъв начин в махалите „ Тракцията” и „ Селеметя” група мотористи и хора с джипове, към 15-20 души, са нахлули. Там живеят околните на обвинения за убийството на журналистката Виктория Маринова.

„ Дойдоха мотористи тук в целия квартал, по принцип желаех единствено да фотографирам моторите, обичам моторите и желая да ги фотографирам. Един моторист пристигна против мен и вика, за какво ме снимаш и ме нападнаха ей така. Те ми хванаха телефона и го счупиха”, сподели един от жителите на махалата.

По думите на хората е имало закани от страна на мотористите, само че до конфликти не се е стигнало.

„ Докато спим щели да ни възпламенят къщите, децата и щели да създадат капан. Искат да ни убият ", сподели различен гражданин на квартала.

Полицейски патрули и чиновници на жандармерията имаше и в двата квартала за обезпечаване на спокойствието на жителите. Ранени хора няма.

Очаква се през днешния ден Министерство на вътрешните работи да разяснява случая.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР