Чашата на търпението преля. Не ни е безразлично какви щети

...
Чашата на търпението преля. Не ни е безразлично какви щети
Коментари Харесай

Димитър Узунов: Подсещаме Панов да прояви достойнство и да си подаде оставката, но няма да го направи

Чашата на търпението преля. Не ни е безразлично какви вреди нанася този човек на правосъдната система. Няколко месеца след избора си Лозан Панов намерено стартира да политиканства, да всява интриги и раздори в правосъдната система.
Това изрично съобщи арбитър Димитър Узунов, който е част от магистратите, които през вчерашния ден желаеха оставката на Панов като началник на Върховен касационен съд. Те обосновават настояването си и с последния голям скандал, който ръководителят на Върховен касационен съд позволи със снимането на клипа в Съдебната палата с голите момиче и въоръжените гангстери.

" Ние допуснахме тежка кадрова неточност. Предложихме млад, интелигентен, напорист човек, който да сплотява съдите в страната, да подсигурява независимостта. До ден сегашен виждаме тъкмо противоположното ", отсече Узунов.

11-те магистрати, подписали се под писмото бяха част от по този начин нареченото " бетонно болшинство " в предходния състав на Висш съдебен съвет. Те гласоподаваха избора на Панов за ръководител на Върховен касационен съд.

Точно тези думи се показват и в тяхното писмо, адресирано до Боян Магдалинчев.

" Самият той споделя за съвсем всеки един от нас, че сме артикул на статуквото. Голи изречения са думите на Панов. За кого приказва? От коя част е? Не се посвени да назова хората, които са го избрали, тресавище. Излиза, че той произлиза от блатото. По време на избора на основен прокурор, Панов съобщи, че Висш съдебен съвет е цялостен с цинизъм. Не нанася ли вреди на системата по този метод? ", попита още Узунов.

Той разкритикува държанието на Панов, като съгласно него рецензията към сътрудници от правосъдната система е в прорез с етичния кодекс.

" Това е неприемливо - да се разяснява сътрудник в отрицателен проект ", безапелационен беше Узунов.

Това е противен сюжет за отстраняването на Панов и назначението на негово място на човек на статуквото. Председателят на Върховен касационен съд сега е единствената спънка за определяне на тирания на прокуратурата, коменитраха за Фрог нюз трима изтъкнати адвокати, поискали анонимност.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР