Чаша мляко преди лягане ни помага да спим. В това

...
Чаша мляко преди лягане ни помага да спим. В това
Коментари Харесай

Храните, с които се будим отпочинали

Чаша мляко преди лягане ни оказва помощ да спим. В това антично факсимиле в действителност има доза истина. Оказва се, че в действителност има храни, които ни оказват помощ да спим по-добре. Също както и да се събудим отпочинали, без да се постанова да пием хапчета за сън. Ето някои от тях.

Ядки

Те съдържат магнезий, който контролира производството на мелатонин, както и калий, който пък оказва помощ на мускулите да се провиснал. Ядките са богати и на витамин В6, който ни оказва помощ да се усещаме добре.
 Снимка 380515

Череши

Чудесните плодове от началото на лятото се оказват натурален източник на мелатонин - хормонът, който ни оказва помощ да спим. Ако ги комбинираме с нормално кисело мляко, оказваме помощ на работата на стомаха си за през нощта.

Натурален шоколад



Добра вест за феновете на сладкото - като се изключи че е богат на антиоксиданти, черният шоколад покачва равнището на серотонин в организма. А хормонът на щастието ни прави спокойни и подготвени за сън.

Авокадо



Листните и зелените зеленчуци съдържат калий, който е превъзходен за мускулите ни. 10% повече калий от всички тях обаче съдържа авокадото, което го прави и подобаващ плод за вечеря.

Топло мляко



Чашата мляко напълно не е мит - калцият в него способства производството на мелатонин.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР