Чаша лимонена вода всяка сутрин е освежаващ и същевременно много

...
Чаша лимонена вода всяка сутрин е освежаващ и същевременно много
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, ако пием лимонена вода всеки ден

Чаша лимонена вода всяка заран е ободрителен и в същото време доста потребен метод да започнеш деня. Тя ще се отрази благотворно върху здравето и външния ти тип.
Приготви си чаша топла вода с лимонен сок и мед и виж всички благотворни изгоди, които ще донесе тя на тялото ти.

1. Тя работи отлично за храносмилателната система
Често се споделя, че добре функциониращата храносмилателна система е в основата на положителното здраве. Лимоните са значим източник на пектинови фибри, нужни за положителното положение на дебелото черво. Така че чаша лимонена вода всяка заран работи разсънва храносмилателната система, напомняйки й да отстрани насъбраните боклуци от предходния ден.

2. Лимонената вода е натурален рехидрататор
Векове преди енергийните питиета, рехидратиращите соли и глюкозо-електролитни разтвори, лимонената вода е употребена като високоефективно средство против дехидратация. Когато натоварваш физически тялото си, посредством отделяната пот губиш електролити (натрий, каций и хлорид). Пиейки вода ти просто ще се рехидратираш, само че добавяйки няколко части лимон към нея, ще ускориш процеса на ребалансиране на елетролитите в тялото си.

3. Полезна е и за очите
Помниш ли, че като дете са ти казвали, че морковите оказват помощ на зрението? Е, лимоните не са по-малко потребни за очите. Като цитрусов плод, те са цялостни с витамин C и антиоксиданти. Те работят защитно против образуването на катаракта и дегенерацията на макулата.

4. За нежна кожа – пий лимонена вода
Всеки знае, че с цел да имаш красива кожа, би трябвало да пиеш доста вода. Добавиш ли обаче лимони към водата, изгодите ще се умножат. Лимоните съдържат мощни антиоксиданти, което ще понижи бръчките. Детоксикиращите изгоди ще създадат кожата ти по-нежна и красива.

5. Лимоните са най-хубавият другар на черния дроб
Грижата за черния дроб е едно от най-важните неща, които можеш да направиш за цялостното си здравословно положение. Пиенето на лимонена вода, може да помогне за съвършеното действие на черния ти дроб. Също по този начин и за пречистване на токсините, посредством повишение на ензимната фунцкия. Лимонената киселина оказва помощ и за разсейването на нездравословните бактерии.

6. Калият в лимоните се отразява добре на мозъчната активнос т
Калият е един от най-важните минерали в човешкото тяло. Лимоните са богати на него и пиенето на лимонена вода ще ти помогне да си осигуриш оптимално действие на сърцето, мозъка, бъбреците и мускулите.

7. Един лимон на ден държи лекаря на разстояние
Точно по този начин. Въпреки, че няма лекуване за елементарната простуда, е правилно, че този, който пие лимонена вода всеки ден, се разболява доста по-рядко и минава през сезонните настинки надалеч по-леко и бързо от останалите. Това се дължи най-вече на концентрацията на витамин C, неоспорим бранител против вскички вирусни инфекии и недостатъци в имунната система.

8. Помага против възпаленията
Възпаленията не се отнасят единствено до забележимото, краткотрайно инфектиране, което се появява след пострадване. Хроничното инфектиране в организма е основен съставен елемент при доста съществени болести и е обвързвано с непотребната киселинна интензивност. Пиенето на лимонена вода понижава равнищата на киселинността. Това от своя страна оказва помощ на тялото да отстрани нездравословната пикочна киселина, която може да аргументи инфектиране.

9. Има алкализиращ резултат върху тялото и поддържа равнищата на pH
Имайки поради, че лимоните, като цитрусов плод, са киселинни по природа, звучи изненадващо, че когато се всмуква от кръвта, лимонената вода има алкализиращ резултат върху тялото. Защо това е нещо хубаво? Киселините са нужни, за положителното храносмилане, само че е значимо да поддържаш уравновесени равнища на pH, защото прекомерно високата киселинност прави организма предразположен на разнообразни заболявания – от висок холестерол до диабет.

10. Лимомената вода ускорява метаболизма
Ако искаш да отслабнеш, правейки здравословни и устойчиви промени в твоята диета и метод на живот, лимонената вода е твоят съвършен сателит. Помагайки за усилване на метаболизма, лимоните също по този начин съдържат пектинови фибри, които понижават ненаситния вкус.

11. Откажи се от кафето (с лекост!)
Повечето хора разчитат на утринното кафе, с цел да ги разсъни и да им даде нужната сила, с цел да стартират деня си. То обаче бързо губи своя резултат и малко преди обяд резултатът му изчезва. Смени кафето с чаша топла вода с лимон и мед и единствено след две седмици ще усетиш здравословния резултат върху организма си и ще се почувстваш по-бодро и свежо от преди.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР