Чаша горещо кафе сутрин е задължителен ритуал за голяма част

...
Чаша горещо кафе сутрин е задължителен ритуал за голяма част
Коментари Харесай

Кой е най-подходящият час за първата глътка кафе?

Чаша горещо кафе заран е наложителен обред за огромна част от хората. Кофеиновата напитка ни зарежда с нужна доза сила и позитивно въодушевление.
В Съединени американски щати 65% от американците пият кафе всеки ден, а повече от 85% го пият постоянно. Какво остава за европейските фенове на кофеина от страни като Италия и Гърция? Но съгласно CNBC пиенето на кафе заран не е толкоз елементарна работа и в случай че желаете да извлечете максимума от обичаната ви напитка, би трябвало да я изпиете в тъкмо избран миг денем.
Ето кой е най-подходящият час за първата глътка кафе:
Според Лаура Ципуло, специалист-диетолог, пиенето на кафе незабавно след ставане от леглото може да ви направи хиперактивни и даже да започнете да треперите. Когато се разсъните тялото ви е цялостно с хормона на напрежението кортизол, който ви кара да се чувствате напрегнати и уплашени.
Оптималното време за пиянство на утринното кафе е сред 9:30 и 11:30 ч., тъй като тогава има най-голяма потребност от възкръсване на организма и резултатът от кофеина е оптимален в този откъслек от време. Тогава равнищата на хормона кортизол са ниски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР