Час, след като най-младият кмет в Пловдивска област беше освободен

...
Час, след като най-младият кмет в Пловдивска област беше освободен
Коментари Харесай

Парите, намерени в кмета на Войнягово, били за обществени нужди

Час, откакто най-младият кмет в Пловдивска област беше освободен от ареста, екип на bTV го откри в дома му в село Войнягово. Той уточни, че съвестта му е чиста, а парите били за селото.

Срещу Тодор Танковски е формирано досъдебно произвеждане за персонално укривателство за имотна полза и в случай че виновността му бъде потвърдена, го заплашва затвор до 5 години.
Освободиха от ареста арестувания за рушвет кмет на Войнягово Тодор Танковски е застрашен от присъда до пет години затвор
Според обвиняването, 24-годишният Тодор Танковски взел 150 лв. и заречен на извършител да не свидетелства против него за това, че го е видял да добива нелегално инертни материали.

" Кметът му е предложил вид да осуети наказателното произвеждане против него, като не свидетелства против него”, уточни Румен Иванов от карловската районна прокуратура.

Тодор Танковски сподели, че това ще се потвърди след това и дали е било по този начин, той не можел да каже.

Той твърди, че откритите в него пари били за публични потребности. " Винаги спонсорства, където желая, ги влагам в селото”, сподели той и добави, че за каквото са били предопределени, няма да послужат за това, което бил намислил.

Добави, че съвестта му е чиста.

Днес кметът е подготвен да работи непрекъснато за съселяните си. " Аз дори още в този момент мога да отида и да стартира работа. Моето работно време е непрекъснато – 24 часа”, сподели Танковски.

Той отхвърли да разяснява резултатите от завършила неотдавна одитна инспекция, съгласно която от парите на кметството липсват 1800 лв.. Отрича да е посещавал постоянно казина.

Младият кмет е пуснат от ареста против подписка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР