Час след като американският президент Доналд Тръмп призна Ерусалим за

...
Час след като американският президент Доналд Тръмп призна Ерусалим за
Коментари Харесай

Политиката е проблемът, казват палестинци християни в Ерусалим

Час откакто американският президент Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел, в символ на митинг палестинците загасиха светлините на коледното дърво пред базиликата " Рождество Христово " във Витлеем.

Малката палестинска християнска общественост също не е удовлетворена от действието на Тръмп. " Обединени сме – християни, мюсюлмани, ние сме едно ", споделя пред организация " Ройтерс " 59-годишният Фредрик Хазо на излизане от Асирийската католическа черква в Ерусалим. Недоволен е от политическите развития, само че е сигурен, че трите религии ще запазят салдото между тях в свещения град. " Бог пази всички ни в това свято място. Ангелите му в Ерусалим ни закрилят ".

Християните са едвам към 1% от палестинците в Газа, Западния бряг и Източен Ерусалим, само че имат въздействие в локалната и националната политика.

Според палестинският касиер в супермаркет Мохамед ал Хауа, Тръмп пренебрегва комплицираната обстановка. " Християни, евреи и мюсюлмани живеят тук дружно. Между тях няма проблеми, с изключение на политиката. Политиците желаят да разпалят войни ", споделя той.

" Това е моят град, моята кръв, моят живот ", споделя 70-годишен палестинец, който се показва единствено като " ерусалимец ". " Мога да ида на черква, да ида на всички места в Ерусалим. Нито Тръмп, нито Нетаняху могат да ме спрат ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР