Час по професионално ориентиране с детайлно разглеждане на възможностите за

...
Час по професионално ориентиране с детайлно разглеждане на възможностите за
Коментари Харесай

Разясниха на ученици от Приморско как могат да станат полицаи

Час по професионално насочване с детайлно разглеждане на опциите за работа в Министерство на вътрешните работи се организира през днешния ден в учебно заведение " Н.Й.Вапцаров " в Приморско с присъединяване на възпитаници от 11-ти и 12-ти клас. Кариерното развиване бе разяснено от инспекторите от Детска педагогическа стая – Веселина Тодорова и Панайотка Михова и инспектора по предварителна защита – Цветелина Рандева.

Основните въпроси, от които подрастващите се вълнуваха, бяха свързани с другите стадии от кандидатстването в Министерство на вътрешните работи след приключено приблизително обучение, както и опциите за продължение във висша просветителна степен в Академията на Министерство на вътрешните работи. Изрично бяха разграничени главните структурни звена в системата на вътрешното ведомство, спецификите на работата и другите провокации, с които се сблъскват полицейските чиновници. Интерес провокираха позициите в бранш " Специализирани полиецйски сили " при ОДМВР – Бургас, както и в звеното по киберпрестъпления към бранш " Икономическа полиция ", още веднъж разположено в полицейската дирекция.

Подрастващите откриха, че критериите за кандидатстване в " Гранична полиция ", жандармерията и пожарната се припокриват с условията за работа в " Охранителна " и " Криминална полиция ", само че съществуват характерни условия, с които категорично би трябвало да се съобразят, подавайки документите си в оповестените състезания. Особена заинтригуваност от постъпване в системата на Министерство на вътрешните работи демонстрираха девойките от учебно заведение " Н.Й.Вапцаров ", в поддръжка на все по-голямата феминизация измежду полицейските чиновници.

Подрастващите задаваха и въпроси, свързани с опциите за работа в Министерство на вътрешните работи при съществуване на друго от профилираното обучение – например логика на психиката или педагогика, като инспекторите Тодорова и Михова изчерпателно дадоха отговор, базирайки се и на своя персонален опит в годините. 

Часът по професионално насочване и разглеждане на опциите за работа в Министерство на вътрешните работи се организира за повторно в учебното заведение в Приморско, като задачата е учениците да добият непосредствена информация при директна среща със чиновник от характерната полицейска специалност, както за другите типове ангажираност, ежедневните действия и проблеми, по този начин и за нужните квалификации и опциите за кариерно развиване.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР