Чартърни полети от Варна до Тбилиси ще започнат да се

...
Чартърни полети от Варна до Тбилиси ще започнат да се
Коментари Харесай

Чартърни полети от Варна до Тбилиси започват тази година, интерес за сътрудничество от Дурас

Чартърни полети от Варна до Тбилиси ще стартират да се извършват тази година, а град Дурас демонстрира интерес за съдействие с морската столица. Това стана ясно на среща на кмета Иван Портних с посланика на Република Грузия Н. Пр. Тамуна Лилуашвили и с Н. Пр. Доника Ходжа – дипломат на Република Албания. Кметът на Варна срещна своите посетители с настоящите планове и провокации, пред които е изправена морската столица – както във връзка с налагането на нов икономическия профил на града, по този начин и за развиването на образованието, IT и аутсорсинг бранша и построяването на нова индустриална зона, взаимно с община Аксаково.

По време на диалозите дипломатите подчертаха желанието на своите страни за по-активно съдействие с Варна. „ За мен е наслаждение да съм във Вашия град. Имаме открити доста положителни връзки сред Грузия и България, в частност сред Варна и Кобулети. Вярвам, че ще сложим на ново равнище тези контакти, още повече, че тази година стартира и чартърна връзка сред Варна и Тбилиси. Тъй като нямате визи за грузинците, уповавам се посредством новите чартърни полети да разберем какъв е туристическият капацитет и по какъв начин ще се развият нататък тези връзки “, съобщи Н. Пр. Тамуна Лилуашвили. " Вярвам, че с моето посещаване през днешния ден откриваме нова страница във взаимоотношенията сред Грузия и България, и надлежно сред двата района “, показа още тя и добави, че е в общ интерес нарастването на комерсиалния продан на артикули, както и развиването на фериботната връзка Варна – Поти. „ Разбира се, различен капацитет за съдействие е и учебен продан сред Варна и други грузински градове “, сподели Н. Пр. Тамуна Лилуашвили.

„ Обсъдихме с кмета на Варна опцията за доближаване сред Дурас и Варна като пристанищни градове, защото те са началната и крайната точка на транспортен кулоар № 8, свързващ Адриатическо с Черно море. Нашата задача е да обединим напъните си с България, с цел да подтикваме европейските институции този кулоар да бъде осъществен, тъй като това е от изключителна значимост за целия район “, изясни Н. Пр. госпожа Доника Ходжа.

Тя благодари на България за поддръжката, която оказва на Албания за интеграция в Европейски Съюз. „ Дипломатическите връзки сред нашите две страни са от 1922 година и сега, и в през годините имаме отличен политически разговор, който би трябвало да развиваме “, добави посланикът. По думите й стана ясно, че 40 000 български туристи посещават Албания годишно, като страната ни попада в топ 15 на страните, които посещават Албания. Между 25 000 и 27 000 надлежно са гостите от Албания у нас за година.

Кметът Иван Портних акцентира, че тази среща е добра основа за динамично надграждане за взаимоотношенията на Варна с градове от Грузия и Албания в разнообразни сфери на социално-икономическия живот в краткосрочна вероятност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР