Чартърни полети до Подгорица ще пусне София, а през летния

...
Чартърни полети до Подгорица ще пусне София, а през летния
Коментари Харесай

Борисов: Западните Балкани искат в ЕС, а през ден дават пример, че не са узрели

Чартърни полети до Подгорица ще пусне София , а през летния сезон сред Варна и Тива. Затова се договориха след среща в Министерски съвет министър председателят Бойко Борисов и сътрудника му от Черна гора Душко Маркович.

" Министрите на превоза са разговаряли, ще е преференциално за туризма " , сподели Борисов.

Двамата министър председатели са разискали да бъде подписано и съглашение сред двете страни в региона на образованието.

Маркович е изискал подпомагане черногорските студенти да следват висше по-лесно в България, а Борисов даде обещание, че МОН ще приготви доста бързо съглашение, с цел да може да се образоват студенти.

Иначе двамата министър председатели са разискали и участието на Черна гора в Европейския съюз.

" Разговорът ни оказа помощ да установим, че са налице положителни двустранни връзки, само че и начертахме нашето бъдеще, изключително ползата на Черна гора към евроинтеграция. Специална признателност за цялостната поддръжка за задачата ни за НАТО и Европейски Съюз и персонално на премиера Борисов по тази причина, че даде мощна поддръжка и изрази пред мен заричане, че с престижа и контактите си в Съвета на Европейски Съюз ще подтиква ново динамично наличие на преговорния развой ", сподели Душко Маркович.

Той е поканил премиера да посети страната им.

От своя страна Борисов добави, че ще се срещнат на 27-28 май за процеса Акаба.

Българският министър председател засегна тематиката за Западните Балкани. " Помогни си самичък, да ти помогне и Господ " - важи с цялостна мощ за Западните Балкани. Говорим какъв брой е значимо да се причислят, а през ден даваме образци, че не сме узрели. Защо го вършим не знам - вместо да реагират сътрудници, да помислят дали с такава политика ще имат триумф в присъединението ", сподели той.

По думите му " смисълът на Западните Балкани е да донесат разцвет на района, а не да се генерират просвета ".

В умозаключение Борисов сподели, че ще има и развиване в енергийните връзки сред двете страни, защото Черна гора има предпочитание да черпят опит от сътрудниците си, работили в нуклеарните мощности на България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР