Чаршафите от болничните легла и детските градини се перат заедно.

...
Чаршафите от болничните легла и детските градини се перат заедно.
Коментари Харесай

Шокираща практика: Перат заедно чаршафи от болнични легла и детски градини, прехвърлят се страшни болести!

Чаршафите от болничните кревати и детските градини се перат дружно. За това сигнализират от здравното министерство в претекстовете на нова разпоредба, с която се не разрешава порочната процедура, написа " Телеграф ".

Стара въпрос за разпоредба номер 37 за хигиеничните условия към устройството и употребата на публичните перални, за последно променяна през 1995 година В уеб страницата на Министерство на здравеопазването е качен план за нов вид на документа. С него се вкарва разграничение на разнообразни перилни услуги.

" Целта е да се прекрати основаната порочна процедура във всяка социална пералня, без значение от нейния тип, предопределение, съоръжение, софтуерен развой и прочие, да се правят всички типове перилни услуги, като да вземем за пример да се пере по едно и също време болнично долни дрехи, квл. и такова от инфекциозни структури на лечебни заведения, и пране от хотели или детски заведения, написа в претекстовете.

Според здравното министерство по този метод ще се ограничи рискът от разпространяване на заразни болести посредством изпраното пране. " Чрез недобре и погрешно изпрани облекла, спално долни дрехи, покривки, работно облекло и други се предават бактерии и вируси като: вируса извършител на хепатит А, норовируси, ротавируси, салмонела, E.Coli, кандида и други, написа още в претекстовете към плановия документ.

В него са написани нови правила, измежду които периодически медицински прегледи и проучвания на работещите в публичните перални. Посочва се, че в обектите, които обслужват лечебни и здравни заведения би трябвало да се обособи независимо помещение с обособен вход за приемане на пране единствено от инфекциозни и пневмо фтизиатрични структури.

Пералнята машина, в която се върти болничното долни дрехи, пък би трябвало да е особено маркирана, като след всяко пране да се дезинфекцира барабанът. Обществените перални ще имат период от една година, с цел да се приведат в съответсвие с наредбата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР