Чаровникът Емил Чолаков, когото гледаме всяка вечер в синоптичната прогноза

...
Чаровникът Емил Чолаков, когото гледаме всяка вечер в синоптичната прогноза
Коментари Харесай

Изплуваха интересни тайни от миналото на Емо Чолаков!

Чаровникът Емил Чолаков, който гледаме всяка вечер в синоптичната прогноза на bTV, преди години е бил преподавател по физика. И евентуално неговите възпитаници са се радвали на невероятни триумфи с научаването на уроците, съдейки по радостния метод на своя преподавател, в който се убеждаваме редовно от дребния екран, написа в. "ШОУ ".

Всъщност умеенето да предава познания по никакъв начин не е инцидентно за Емо Чолаков. Той е роден в Гоце Делчев в фамилията на Тома Чолаков – преподавател по биология, и Диляна Чолакова – здравна сестра. И по този начин да се каже, науката постоянно го е привличала по един или различен метод. През 1998-а приключва Физическия факултет на СУ „ Климент Охридски” със компетентност „ Метеорология и Геофизика”. Преди да се отдаде напълно на метеорологията, Емо е работел като гимназиален преподавател в родния си град.

И през 2003-та таман да заеме преди малко отворилото се докторско място в университета, се появила обявата на bTV за специалисти в неговата сфера. Така симпатягата прави не доста внезапен завой в професионалното си развиване и отива в малкия екран. Оттам незабавно му оферират да води метеорологичната прогноза, на която е цар и стопанин и до ден-днешен. Именно малкия екран го отваря и за родния шоубизнес със скорост, на каквото единствено тя е способна. През декември 2010-а дружно с фолкпевицата Бони печелят благотворителния конкурс „ Великолепната шесторка”.

Най-добре обаче, несъмнено се усеща в студиото на bTV, когато оповестява на хората какво време да чакат. Любопитна детайлност е, че за разлика от останалите си сътрудници, които работят по каналния ред, Емо Чолаков не признава редактори. А и, искрено казано, никой не се наема да трансформира колоритните му майтапи, които той ръси безкрай. Къде на смешка, къде насериозно, само че в обществената мрежа фейсбук радостният синоптик от дълго време е повдигнат в сан на жив класик. Хората го цитират интензивно, обсъждайки честите каламбури в ефир.

За самия Чолаков обаче класици в същинския смисъл на думата са Любка Кумчева и Минчо Празников. А по отношение на шегите, до които постоянно прибягва в ефир, той споделя красноречиво: „ Достатъчно са ни намръщените физиономии на всички места, една усмивка постоянно сгрява сърцето”.

„ Абсолютно никой нищо не ми постанова като държание, всичко си преценям напълно самичък. Но не съм си и помислял, че съм нещо кой знае какво и съм наясно, че както има доста хора, които ме харесват и обичат, по този начин има и такива, за които съм прям дразнител”, прям е Емил Чолаков. И разкрива още, че с изключение на „ сюрпризите”, и гафовете в ефир са ужасно доста: „ Ежедневие е да ти изчезне аутокюто или да направиш лапсус. Гафовете са непрестанно, само че аз съм си изработил метод, когато такива неща се случват, постоянно да знам по какъв начин да отреагирам. Понеже преди да стана метеоролог, съм работил като преподавател, знам какво е на хората от другата страна да им стане по някое време скучно. Тогава даже съм кадърен да застана и на челна стойка, с цел да ги разведря”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР