Чаровната и обичана от варненската публика Хилда Казасян влиза в

...
Чаровната и обичана от варненската публика Хилда Казасян влиза в
Коментари Харесай

Хилда Казасян и Васил Петров гостуват С музиката на Вили“ в Летния театър

Чаровната и обичана от варненската аудитория Хилда Казасян влиза в програмата на Международния музикален фестивал " Варненско лято “ 2018 с един доста специфичен план, който ще стопли сърцата на феновете. Концертът " С музиката на Вили “ гостува в поредицата " На границата с класиката “ през днешния ден от 21 ч. Той е респект към именития татко на Хилда - Вили Казасян и ще се трансформира в една прелестно носталгична вечер измежду зеленината на Летния спектакъл с полъха на положителните остарели времена. Партньор на певицата във вокалите ще е Васил Петров – също скъп от публиката актьор с непрекъснат жанр и потвърдена класа. Песните на Вили Казасян ще прозвучат в аранжимент за огромен оркестър със Симфоничния оркестър на Варненската филхармония под палката на Борислав Йоцов. В плана вземат участие и други трима ярки актьори – Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов.

Вили Казасян е композитор, диригент, джазмен, оставил своя диря в естрадната, филмовата и театрална музика от 60-те до 80-те години на ХХ век. Дебютира през 50-те години като пианист в " Джаза на младите “, свири в Естрадния оркестър при Сатиричния спектакъл, а по-късно и в Естрадния оркестър на КТР, в който от 1965 година е диригент. Автор на детски песни, кино и театрална музика, телевизионни и радио мюзикъли. Вили Казасян има забележителен принос за развиването на фестивала " Златният Орфей “ и телевизионния конкурс за естрадни артисти " Мелодия на годината “. Основател на вокалните сформира " До-ре-ми-фа “ и  " Студио В “, той става доста известен с радио предаването " Тромбата на Вили “.

Сред неувяхващите му песни са " Мъжката обич “, " Да е влюбен този свят “, " Големи и дребни “, " Първа обич “. Хитовете на Вили Казасян остават в класиката на естрадата в осъществяване на Васил Найденов, Богдана Карадочева, Орлин Горанов, дует " Ритон “, а също и на артисти като Тодор Колев, Коста Цонев, Асен Кисимов. Най-обичаните му композиции ще прозвучат и на варненска сцена в интерпретация на Хилда Казасян и Васил Петров.

Билети за събитията от програмата на ММФ " Варненско лято “ 2018: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн на за " Опера в Летния спектакъл “ - на касите на Летен спектакъл, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията  - на място преди събитието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР