Чаровната Дана Петкова работи усилено по време на тренировките на

...
Чаровната Дана Петкова работи усилено по време на тренировките на
Коментари Харесай

Златна купа „Локомотив“ за бъдещи шампионки в гимнастиката

 Чаровната Дана Петкова работи интензивно по време на тренировките на „ Локомотив “ (Сф). Чаровната Дана Петкова работи интензивно по време на тренировките на „ Локомотив “ (Сф).
Няколко генерации златни девойки на българската художествена гимнастика ще се съберат този уикенд в дребната зала на „ Арена Армеец “ за мощен интернационален шампионат. Повече от 450 състезателки във всички възрастови групи от наши и задгранични клубове идват у нас за Златната купа на „ Локомотив “. Сред феновете и формалните посетители ще бъдат доста от гимнастичките, които завоюваха редица златни медали за България в последните години.

Инициатор и уредник на огромното събитие е международната шампионка с ансамбъла от 2011 година Катрин Велкова. Преди пет години тя сътвори клуб по художествена гимнастика към най-старото железничарско сдружение в Европа, където към този момент упражняват повече от 100 деца в две зали. През предходната есен Катрин провежда първия шампионат за Златна купа „ Локомотив “, който мина сполучливо с присъединяване на 300 наши и непознати гимнастички.
 Катрин Велкова дружно със своите състезателки Дана и Бианка пред зала „ Арена Армеец “ по време на международното по художествена гимнастика в София. Катрин Велкова дружно със своите състезателки Дана и Бианка пред зала „ Арена Армеец “ по време на международното по художествена гимнастика в София.
„ Получи се ужасно съревнование, всички девойки и треньорки останаха доста удовлетворени, по тази причина взехме решение да го превърнем в традиция “, споделя Катрин.

Тази година ползата е още по-голям и залата още веднъж ще бъде цялостна. Ще вземат участие всички елитни български клубове, както и състезателки от Испания, Украйна, Израел, Англия, Белгия, Турция, Люксембург. Привлечени са доста спонсори, които подкрепят организацията и ще зарадват девойките с разнообразни награди. За всички участнички ще има дарове. Медалите са направени по поръчка в чужбина с логото на шампионата и се отличават със сувенирен дизайн, с цел да останат като спомен. Предвидени са специфични оценки за най-малката гимнастичка, за най-елегантната, за Мис шампионат, за най-атрактивния отбор, за най-елегантния арбитър и доста други призове.

„ Художествената гимнастика съчетава спорта с изкуството и хубостта, по тази причина държим всичко да бъде изпипано естетически “, споделя Катрин.

Тя разкрива, че нейните възпитанички в „ Локомотив “ чакат с голямо неспокойствие огромното събитие. „ Организирам го най-много поради децата в клуба. Това е техният шампионат, тяхното място за изява “, добавя международната шампионка.
 Три дребни грации от „ Локомотив “ (Сф) – Моника, Лора и Ния. Три дребни грации от „ Локомотив “ (Сф) – Моника, Лора и Ния.
За пет години работа в младия клуб Катрин към този момент има одобрени състезателки, които дават вяра, че могат да станат идващите златни девойки. Състезателките на „ Локомотив “ се готвят интензивно под управлението на самата Катрин и още четири треньорки. За децата са подсигурени отлични условия на стадиона в „ Надежда “ – напълно актуализирана, топла и уютна зала с всички нужни улеснения за художествена гимнастика. Отскоро част от гимнастичките в клуба употребяват и още една зала наоколо до Централна гара. „ В нея ще сложим нов килим с подиум, който ще ни дават от федерацията и сме извънредно признателни за тази помощ “, споделя Катрин. Втората зала дава опция да упражняват повече деца и на по-удобна за родителите им локация.

В момента напорът на искащи да се занимават с художествена гимнастика е огромен, тъй като спортът е в напредък в последните години. Успехите на състезателките ни, проведеното в София през септември международно състезание, поддръжката от страната и от спортния министър Красен Кралев способстват за възраждането на този сложен и хубав спорт.

Специален приз на името на Илиана Раева

И във второто издание на интернационалния шампионат за Златна купа „ Локомотив “ ще бъде връчен специфичен приз на името на Илиана Раева. Голямата ни гимнастичка, която в този момент е президент на федерацията, е поканена сама да награди носителя на оценката.

„ Илиана беше моя треньорка в най-незабравимите ми моменти и с нея станах международна шампионка с ансамбъла “, разяснява уредникът на шампионата Катрин Велкова. „ Илиана има големи заслуги освен за нашия триумф, само че и за развиването на целия български спорт. Затова я поканих да връчим приз на нейно име и тя одобри, за което съм й признателна. Тя е освен образец за нашето потомство, само че и човек, който ни оказа помощ да се изградим като състезателки и като персони “, прибавя Катрин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР