Чарлз Баркли, който в момента се изявява като телевизионен анализатор,

...
Чарлз Баркли, който в момента се изявява като телевизионен анализатор,
Коментари Харесай

Баркли: Отбори може да губят плейофните си серии, ако играч даде положителна проба за коронавирус

Чарлз Баркли, който сега се изявява като ефирен анализатор, сподели пред ESPN, че е допустимо да се стигне до сюжет, при който тимовете в НБА да губят плейофните си серии, в случай че се потвърди съществуването на инфектиран с ковид състезател в техните редици.

"Мисля, че е доста значимо да изясним по какъв начин ще се оправяме със обстановката, в случай че даден баскетболист се болести с COVID-19, когато сезонът бъде рестартиран ", разяснява някогашният състезател на Филаделфия, Финикс и Хюстън.

"За мен това е най-трудната част от проекта. Не можем да спрем плейофите, в случай че те към този момент са почнали. Мисля, че при подобен вид тимовете ще би трябвало да губят сериите си. Знам, че би било кошмарно за всички нас и за НБА, в случай че да вземем за пример страховит отбор като Милуоки Бъкс отпадне, тъй като някой състезател, седящ на пейката, е хванал ковид и би трябвало да карантинираме целия тим. Тази обстановка е към момента прекомерно неразбираема. Но би трябвало да сме подготвени за нея и да имаме проект ", сподели Баркли. Баркли, който е 11-кратен участник в "Мача на звездите ", добави, че баскетболът е игра, в която няма по какъв начин да се съблюдава обществена отдалеченост.

"Тези големи играчи непрестанно се бутат, борят се за топката и за позиция и няма по какъв начин да бъдат на разстояние един от различен. От НБА оферират вид, в който всички тези играчи биват карантинирани в хотели за два или три месеца. Но какво ще вършим с личния състав на тези хотели. Камериерките, хората от рум сервиза, те също ли ще живеят в хотелите през тези 2-3 месеца? Тези хора се прибират по домовете си всеки ден. Има прекалено много въпроси без отговори ", добави още Баркли.

Бившият баскетболист сподели още, че НБА ще вземе решение за продължение на сезона през идната седмица. Той добави, че такова ще бъде признато и за бейзболната Мейджър лига. "Знам, че баскетбол ще се играе. Въпросът е дали това ще стане единствено във Флорида или в Лас Вегас и Флорида ", разяснява още 57-годишният Баркли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР