Chandrayaan-3: Индийският лунен спускаем Vikram търси безопасно място за кацане на Луната

...
Индийската космическа агенция публикува изображения на обратната страна на Луната,
Коментари Харесай

Индийската космическа агенция публикува изображения на обратната страна на Луната, докато третата й лунна мисия се опитва да намерете безопасно място за кацане на малко проучения южен полюс.

Снимките са направени от Vikram, спускаемия апарат на Chandrayaan-3, който започна последната фаза от своя мисия в четвъртък.

Викрам, който носи марсоход в корема си, трябва да кацне на 23 август.

Снимките идват ден след като руският космически кораб Луна-25 се разби в Луната, след като излезе извън контрол.

Корабът - първата луна на Русия мисия за почти 50 години - трябваше да бъде първата в историята, която кацна на южния полюс, но се провали, след като срещна проблеми, докато се придвижваше в своята орбита преди кацане.

Isro добави, че черно-белите изображения, изпратени от тази камера, ще им помогнат "да намерят безопасна зона за кацане - без камъни или дълбоки ровове".< /p>

Отдалечената лунна страна е страната, която е обърната към Земята и понякога се нарича още „тъмната страна на Луната“, защото толкова малко се знае за нея. Учените казват, че кацането там може да бъде трудна работа.

Но има голям интерес към тази част от Луната, която според учените може да съдържа замръзнала вода и ценни елементи.

Последната индийска лунна мисия изпраща първи снимкиИсторическа индийска лунна мисия излита успешно

Isro каза в неделя, че спускаемият модул е ​​успешно спуснат в орбита по-близо до Луната ( от 25 км на 134 км) и сега чака лунния изгрев, за да кацне.

Ако Chandrayaan-3 успее, Индия ще бъде първата, която ще кацне на южния полюс на Луната. Освен това тя ще бъде едва четвъртата държава, която ще постигне меко кацане на Луната след САЩ, бившия Съветски съюз и Китай.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР