Чамат Палихапития, милиардер, рисков капиталист и откровен защитник на криптовалутите,

...
Чамат Палихапития, милиардер, рисков капиталист и откровен защитник на криптовалутите,
Коментари Харесай

Американските регулатори убиват крипто индустрията – Чамат Палихапития

Чамат Палихапития, милиардер, рисков капиталист и прям бранител на криптовалутите, изрази убеждението си, че регулаторните органи в Съединени американски щати дейно изтласкват пространството на цифровите активи от страната.

В скорошен епизод на подкаста Палихапития упрекна регулаторите, в това число ръководителя на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC), Гари Генслер, че съзнателно са се насочили към крипто промишлеността.

Палихапития твърди, че регулаторите преглеждат криптовалутите като забележителна опасност за актуалната финансова система и държавното управление.

Те вършат всичко допустимо, с цел да отстранен бранша на цифровите активи от Съединени американски щати. Той също по този начин твърди, че Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) е подложила Coinbase на тестване, макар опитите на крипто борсата да съблюдава наредбите.

Според Палихапития банкрутиралата криптоборса FTX е била най-близо до приемане на утвърждение от регулаторния орган, макар че е била най-измамна.

Палихапития допуска, че регулаторните органи санкционират крипто промишленост за това, че уголемява границите повече от всеки различен бранш на стартъп стопанската система.

Той твърди, че криптовалутите съставляват опасност за естаблишмънта и че в този момент регулаторните органи заплащат цената за това, че са разрешили на промишлеността да се развива без контрол. Според Палихапития регулаторите употребяват претекста за отбрана на вложителите за стягане на контрола върху крипто, само че същинската им цел е да запазят статуквото.


 


Коментарите на Палихапития отразяват възходящото възприятие на безпокойствие в крипто общността по отношение на регулаторния пейзаж в Съединени американски щати. Много водачи в промишлеността се притесняват, че Съединени американски щати изостават от другите страни във връзка с нововъведенията и развиването в крипто пространството.

Те настояват, че е нужна по-свободна регулаторна среда, която да разреши на промишлеността да процъфтява и да се конкурира с други страни. Регулаторните органи обаче показват угриженост по отношение на рисковете, които криптовалутите пораждат, в това число измами, пране на пари и манипулиране на пазара.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР