Чалгата ще бъде абсолютно забранена на Събора на народното творчество

...
Чалгата ще бъде абсолютно забранена на Събора на народното творчество
Коментари Харесай

Абсолютна забрана за чалга на събора на Рожен

Чалгата ще бъде безусловно неразрешена на Събора на националното творчество и отглеждането на животни „ Рожен 2019”, оповестиха уредниците.

Те бяха безапелационни, че сходна музика няма да звучи от сцените на събора, а също така патрули от частна охранителна компания, наета да пази реда на поляните на Рожен, ще следи за съблюдаване на събраната.

„ Чалгата е безусловно неразрешена, даже е разпоредено на патрулите да наблюдават за съблюдаване на възбраната и в палатковите лагери, където се чака компании да се веселят. При мощна музика и нарушение на спокойствието, те ще бъдат предупреждавани и т.н ", разяснява Симеон Караколев - изпълнителен шеф на Сдружение „ Рожен - завещание в бъдещето “, което взаимно с общините Смолян и Чепеларе провеждат събитието, написа Дарик.

Над 1 500 000 лв. са предстоящите доходи за локалния бизнес от идния събор, настояват още уредниците. Средствата щели да бъдат привлечени от хотели, къщи за посетители и места за настаняване, заведения за хранене, заведения за публично хранене, туристически забележителности, занаятчии и транспортни компании в област Смолян, които са със напълнен потенциал освен в дните на събитието 19- 21 юли, само че и в интервала преди и след събора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР