Чакащи за белодробна трансплантация и техните близки обвиняват здравния министър

...
Чакащи за белодробна трансплантация и техните близки обвиняват здравния министър
Коментари Харесай

Чакащи за белодробна трансплантация обвиняват министър Ананиев, че не може да се справи с проблема с трансплантациите у нас

Чакащи за белодробна трансплантация и техните близки упрекват здравния министър Кирил Ананиев, че не може да се оправи с казуса с трансплантациите у нас.

Потърпевши и представители на Асоциация "Пулмонална хипертония " оповестиха, че ще изискат оставката, както и че стартират неопределен митинг под мотото "Здравни емигранти " пред Министерството на здравеопазването на 18 септември от 7.30 часа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Те допълниха, че са изпратили покана на министъра да се включи в днешната полемика, на която той не се е отзовал, нито е изпратил представител на министерството.

От Асоциация "Пулмонална хипертония " упрекват министър Ананиев и здравното министерство в непросветеност и индиферентност по отношение на здравословното положение и потребностите на чакащите опция за транспалнтация български жители. По думите им, в страната ни няма съответни политики, база и експерти, което принуждава болните да търсят лекуване отвън страната, да се трансфорат в здравни емигранти и ги лишава от правото им на живот.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР