Чакаме повече доказателства и към този момент не смятаме, че

...
Чакаме повече доказателства и към този момент не смятаме, че
Коментари Харесай

Правителството няма да гони руски дипломати на този етап

Чакаме повече доказателства и към този миг не считаме, че би трябвало да гоним съветски дипломати или механически лица. Това сподели министър председателят Бойко Борисов след съвещанието на Съвета по сигурността към Министерския съвет, на което участваха представители на всички служби, отрасловите министри и представители на президентството.

От думите на Борисов се разбра, че счита за изцяло задоволителна демонстрация на взаимност гласуването на България в Света на Европейския съюз и в НАТО, които разкритикуваха Русия за отравянето на двойния сътрудник Сергей Скрипал във Англия.

Това докара до сериозен дипломатически скандал сред Русия и Обединеното кралство. Англия изгони 23-ма съветски дипломати, като в символ на взаимност редица други стани от Европейски Съюз, както и Съединени американски щати, направиха същото. От своя страна Русия предизвести, че ще предприеме същите ответни ограничения, като през вчерашния ден консулството на Съединени американски щати в Санкт Петербург беше затворено.

Според Борисов извикването за съвещания в София на посланика в Москва Бойко Коцев също е задоволително сериозна мярка. Българският посланик също участва на съвещанието. Той е разказал какви са настроенията и какво се приказва в Москва в последните дни.

Премиерът сподели още, че би трябвало да се резервира канала за връзка с Русия, което било и задача на България като ръководител на Европейски Съюз. След съвещанието се разбра и че, посланикът на Европейския съюз в Москва е извикан за съвещания за 4 седмици.

Бойко Коцев ще се прибера в Русия след 8 април, защото имало разкриване на " доста значима галерия на Светлин Русев ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (94)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР