„Чакаме 4,5 млн. дози от ваксината на „Астра Зенека“, заяви

...
„Чакаме 4,5 млн. дози от ваксината на „Астра Зенека“, заяви
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Чакаме 4,5 млн. дози от ваксината на „Астра Зенека“

„ Чакаме 4,5 млн. дози от имунизацията на „ Астра Зенека “, съобщи здравният министър Костадин Ангелов по време на посещаване в болничното заведение в Гоце Делчев дружно с премиера Бойко Борисов.

По думите на министъра има терзания, че имунизациите няма да доближат до българските жители.

„ 4,5 млн. дози ще стигнат за 2,5 млн. български жители. Първата доставка е от 500 хиляди дози “, посочи Ангелов.

Ваксината на „ Оксфорд “ в партньорство с компанията „ Астра Зенека “ за момента е утвърдена за незабавно потребление единствено на територията на Англия. На този стадий тя не е утвърдена за потребление на територията на Европейския съюз.

Преди време стана ясно, че успеваемостта на имунизацията е до 90%, като „ Астра Зенека “ бяха подложени на яростни рецензии. Причината – компанията инцидентно разкрила успеваемостта на препарата поради неточност при дозирането на медикамента. По време на клиничните изпитвания на някои участници била поставена по-малка доза от нужното.

При утвърдените към този момент две ваксини против ковид – тези на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ и на „ Модерна “, препаратът на „ Астра Зенека “ би станал третата ваксина, разрешена за слагане на територията на Европейски Съюз. Тогава би трябвало европейските жители да имат право на избор, коя ваксина да си слагат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР