Чакам в близките дни първата порция от проверени предприятия от

...
Чакам в близките дни първата порция от проверени предприятия от
Коментари Харесай

Гешев за "къщата в Барселона", за Божков и кой иска да сложи намордник на прокуратурата

Чакам в околните дни първата порция от тествани предприятия от разнообразни държавни структури. Едни от водещите са „ Кремиковци ”, „ Бобов дол ”. Това разгласи пред БНР основният прокурор Иван Гешев. „ Ще стартираме от покупко-продажбите с най-големи активи, а не цената, на която са продадени ”, посочи той. „ Надявам се, че следствието на приватизация ще върне огромна част от възприятието за правдивост. Има неща, които няма по какъв начин да бъдат възобновени. Надеждата на прокуратурата, и персонално моята, е, че при справедлив разбор на целия приватизационен развой, ще създадем всичко допустимо да възстановим тази правдивост. Разбирането на жителите е, че тази приватизация беше престъпна. Трябва правилно да се каже, че от този престъпен развой получиха активи, пари необятен кръг от български жители, които в този момент не желаят да се направи справедлив разбор на този развой. Затова и се развиват тези, че за трети път се прави инспекция на приватизацията, че е изтекла отминалостта, че няма смисъл... За да може да се реши отминалостта на всеки съответен случай, би трябвало да му се направи разбор. По отношение на следприватизационния надзор ще излязат доста покупко-продажби ”, уточни той.  

„ Надявам се политиците да си свършат работата и да развържат ръцете на прокуратурата, с цел да създадем цялостни следствия. Ще създадем юридически разбор на всяка една от покупко-продажбите и ще установим дали има нарушавания от страна на сътрудници ”, добави Гешев.  

По отношение на така наречен случай „ къщата в Барселона ” основният прокурор съобщи, че сега това е предмет на инспекция. Изискани са информации от испанските управляващи. „ Ще се употребяват и други канали. И по този случай няма да се вършат взаимни отстъпки. Ще се работи както при всички други случаи. Само по този начин ще върнем доверието на хората. Ще правим цялостна и способена инспекция. Трябва да покажем на жителите, че сме справедливи и работим по един и същи метод по отношение на всички ”, акцентира той. И добави, че каквото и да приказват анархо-либералните кръгове, че българският основен прокурор е една всевластна фигура, това е пропагандна теза и не е истина.

„ Българският основен прокурор задава задачите на прокуратурата ”, акцентира той. По мотив консултациите, които стартира президентът Румен Радев за промени в Конституцията, Гешев съобщи, че не може да го подлага на критика, че извършва пълномощията си. „ На мен обаче не ми е ясно каква е задачата на тези съвещания. На мен ми наподобява на нещо като: не може да няма проблем, намерете го. Не може на тези персонални съвещания да участват хора, които са заинтригувани да бъде блокирана работата на прокуратурата. Не може хора, които са едната страна в процеса, да диктуват измененията, свързани с другата страна в процеса. На тези хора задачата е да бъде блокирана българската прокуратура, да й се постави намордник, с цел да е безвредна за хората, които стоят зад тях. Видимо е кои са хората, които прокарват тези ползи. Всеки, който се интересува, може да го прочете ”, съобщи той.

Що се отнася до връщането на Васил Божков в България, Гешев съобщи, че това зависи не от прокуратурата, а от ОАЕ. Сърбия отхвърля да върне Цветан Василев, да забележим какво ще реши ОАЕ за Божков ”, съобщи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР