Чакам те да си дойдеш вкъщи, мили мой! Чакам те

...
Чакам те да си дойдеш вкъщи, мили мой! Чакам те
Коментари Харесай

Годеницата на загиналия полицай разплака България: Чакам те в къщи, мили мой!

" Чакам те да си дойдеш у дома, благи мой! Чакам те да се прибереш! Имахме толкоз фантазии. Винаги ще те нося в сърцето си! Твърде добър за този гнусен свят! Твърде кардинален и безрезервен. "



С тези трогателни думи в персоналния си профил във фейсбук се сбогува със своя обичан годеницата на един от умрелите при зверската злополука в Бургас служители на реда Йордан Илиев. Съдебно-криминалната журналистка Светлозария Кидерова от уеб страницата Флагман разгласява фотография на двамата, на която са усмихнати и щастливи.

" Ти беше най-хубавото, с което ме подари ориста! Ти беше мой преподавател, моя поддръжка, мой другар и обичан! Ти ми беше всичко. Чакам те! ", написа още в прочувствения си пост в обществената мрежа почернената кореспондентка.

Кидерова била изпратена на мястото на случая, с цел да отрази новината. Тогава тя научава и кошмарната вест за загубата на годеника си, който си отиде едвам на 30 години.

Вчера бе ден на печал в Бургас. Заведения не пускаха музика, а основната улица бе смълчана. В 13 часа стартира поклонението в Ритуалната зала на гробищния парк. Двамата доблестни служители на реда, неведнъж награждавани за проявена смелост и професионализъм, бяха изпратени с почести.

 Покойните Йордан Илиев и Атанас Градев

Покойните Йордан Илиев и Атанас Градев

На опелото участва и главнокомандващият Румен Радев. По думите му България изгуби двама доблестни служители на реда, отдадени до дъно в своя дълг в името на законността и сигурността.

" Гибелта на двамата служители на реда е разследване от дългогодишната безотговорност на хора, които провеждат и закрилят незаконния трафик на мигранти в страната и в Европа. Самоотвержеността на служителите на реда заплаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят своя трафик ", сподели президентът и добави, че чака на фона на възходящия мигрантски напън прокуратурата и Министерство на вътрешните работи да са безкомпромисни с каналджиите.

 Стотици се сбогуваха през вчерашния ден с отишлите си без време чиновници на реда

Стотици се сбогуваха през вчерашния ден с отишлите си без време чиновници на реда



" Очаквам и усилване на подхванатите ограничения за изцяло рационализиране и увеличаване на защитата на българската граница и недопускане на сходни случаи за в бъдеще. Като организация - модерни механически средства, подсилване на оградата и най-много условия на труд и мотивация на персоналния състав ", съобщи Радев.

Паралелно с траурната гала пред постройката на пожарната в морския град с включен светлинен сигнал бяха извадени противопожарните коли, а персоналният състав сведе глави в едноминутно безмълвие.

Още преди да се разсъмне, ранобудни жители поставиха и първите цветя на лобното място на починалите служители на реда от бургаското Първо районно ръководство.

 Зверската злополука е породена от малолетен сириец

Зверската злополука е породена от малолетен сириец

Непълнолетен 15-годишен сириец е управлявал рейса в Бургас, оповестиха от прокуратурата в петък. Вече му е повдигнато обвиняване. Наказанието, което може да получи, е сред 3 и 10 години затвор. То е по-малко поради възрастта на сириеца.

С обвинявания са се сдобили още двама негови сънародници, които съгласно прокуратурата също са забъркани в схемата за трафик на незаконни мигранти. Единият е мъжът, който е настанявал пасажерите в рейса, помел патрулка и умъртвил двама служители на реда. Другият сириец пък взел участие в закупуването на транспортното средство. От 1 до 6 години затвор и санкция до 15 000 лв. грозят упрекнатите сирийци.

Арестувани са и двама българи. За единия е известно, че е притежателят на автокъщата в Харманли, който е продал незаконния рейс на сирийците, организирали трафика на бежанци през българско-турската граница.

Трети земляк също се проверява за съучастничество. Все още обаче против него няма повдигнати обвинявания. Изяснява се дали и по какъв начин тъкмо той е взел участие в незаконната скица.

 Колеги отдадоха респект на починалите служители на реда

Колеги отдадоха респект на починалите служители на реда

Униформените Йордан Илиев и Атанас Градев починаха в четвъртък в 5 ч. сутринта при опит да спрат автобус на каналджии на едно от най-оживените кръстовища - " Трапезица " в Бургас.

Преди това два поста на Гранична полиция не съумяха да го задържат от Созопол до Бургас.

Тепърва следва да се обясни по какъв начин мигрантите са минали границата ни. Предполага се, че те са влезнали в страната през оградата в региона на Малко Търново, като най-вероятно са се промушили под нея в ерозиралите сектори, прескочили са я или са я разрязали с клещи.

 И пожарникарите в София почетоха с минута безмълвие паметта на служителите на реда

И пожарникарите в София почетоха с минута безмълвие паметта на служителите на реда

Прехвърлянето им в рейса е станало в региона на странджанското село Стоилово, откъдето потеглили към Бургас. По пътя след Созопол рейсът не спрял на палката на първия граничен патрул, подминал и втория. Тогава на помощ в гонката се притекли служителите на реда от Бургас.

Само ранният час на злополуката е предотвратил по-голяма кланица, тъй като регионът е пешеходен, а над него има и пасарелка, пресичаща двете пътни платна на бул. " Струга ". Според публикувано видео патрулката със починалите униформени застава на пътя на рейса в междинното платно, до момента в който той доближава към кръстовището. Преследват го други две полицейски коли.

Автомобилът е с включени светлини. Вместо да спре обаче, рейсът продължава по пътя си, помитайки патрулката, в която са Илиев и Градев.

Чадър от чиновници на Министерство на вътрешните работи

Сред трафикантите на мигранти има и чиновници на Министерство на вътрешните работи, безапелационен бе журналистът Мажд Алгафари. Пред Нова Нюз той съобщи, че " няма по какъв начин другояче да мине подобен рейс с толкоз души и да си минава през пътищата необезпокоявано ".

" Този поток няма да спре, до момента в който не направи министърът една ограда, която да спре мигрантския поток. Освен това би трябвало да има задоволително хора, които да пазят границата. Трябва видеонаблюдение, което да работи 24 часа в денонощието. Няма положително съоръжение за патрулките. Не се проверяват схемите за каналджийство ", добави още той.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР