“Чакам с нетърпение да дойда този сезон в Банско. Дано

...
“Чакам с нетърпение да дойда този сезон в Банско. Дано
Коментари Харесай

Сензацията от Зьолден: Чакам да видя най-накрая Банско

“Чакам с неспокойствие да дойда този сезон в Банско. Дано всичко е обикновено и надпреварите продължат. Най-важното е да няма и травми. За България съм чувал единствено хубави неща от съотборниците си, най-много от Хенрик Кристоферсен. Той е карал много у вас и доста му харесва”, съобщи 20-годишният Лукас Братен, който провокира сензация в първия старт от сезона в алпийските ски, като завоюва гигантския слалом в Зьолден.

“Победата ми в действителност е изненада най-много за мен. Моите упоритости са в слалома. Алберт Попов е един от най-хубавите в тази дисциплинираност и с неспокойствие чакам да се забележим отново”, добави Братен. Той не изключи да остане и за международното състезание за младежи, което е незабавно след двата великански слалома за международната купа в Банско през февруари.

“Банско доста ми хареса. Сега съм окуражен да направя още по-добро класиране там. Два великански слалома са идеални. Дано обаче има аудитория, тъй като в този момент ситуацията е много странно”, сподели 23-годишният швейцарец Марко Одермат, който бе втори в Зьолден. Миналата година той приключи осми на гигантския слалом в България и бе 21-и в алпийската композиция, която този сезон няма да се кара.

“Много сложна писта, която не ми носи доста триумф. Но този сезон стартира добре, дано забележим по какъв начин ще приключи. До февруари има много време. Натрупах към този момент много травми, нека ситуацията се задържи така”, разяснява третият в Зьолден Джино Кавицел. Швейцарецът е на 28 години. През 2019 година той бе 23-и в гигантския слалом и 15-и в комбинацията в Банско. Сега е значимо да се състезаваме. Положението е в действителност необичайно, само че се надявам, че има страни, където публиката се позволява до стартовете. Много от ограниченията са прекомерни, само че в последна сметка не може да се допусне да пламнем всички. Трябва да се съблюдава отдалеченост, сподели още Кавицел.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР