Чакам един ден да аплодирам президента, когато не е повторил

...
Чакам един ден да аплодирам президента, когато не е повторил
Коментари Харесай

Борисов чака кога президентът няма да повтори Нинова

Чакам един ден да приветствам президента, когато не е повторил нещо, казано от Корнелия Нинова. Така министър председателят Бойко Борисов разяснява отдалечено пред публицисти в Залцбург забележката на президента Румен Радев, че позицията на българското държавно управление във връзка с почналата процедура в Екологичен потенциал против Унгария е двойствена.

Борисов е засегнат по какъв начин се интерпретира в България тематиката и по какъв начин се показва информацията за гласуването на депутатите. Според него е неистина и небивалица, че депутатите от ГЕРБ/ЕНП са дали своят вот в поддръжка на процедурата против Унгария.

Раздвоението на личността се явява в Българска социалистическа партия, партията която издигна Радев ", уточни Борисов и изясни, че Корнелия Нинова поддържа Орбан у нас, само че нейните евродепутати гласоподават за изхвърлянето на Орбан. " ГЕРБ с шестте си депутатите е " против ", Българска социалистическа партия е " за ", повтори няколко пъти водачът на ГЕРБ.

Това е безсрамие, безочливост и липса на положително образование, по думите на Борисов

Борисов също по този начин няколко пъти акцентира, че не той води политическа война на родната политическа сцена и прикани най-сетне Румен Радев да си направи партията, да пристигна на избори, които да ги завоюва и след това " да си реди министрите ". Премиерът атакува президента поради неговите рецензии, които отправял всеки ден и в никакъв случай против Българска социалистическа партия, а единствено против ГЕРБ.

Бойко Борисов обаче не се сърди нито на президента, нито на Корнелия Нинова, които не са разбрали, че позицията на държавното управление за Унгария и Орбан е взета единствено на оперативно съвещание и тя няма задължаващ темперамент. " Тя (Корнелия Нинова, бел.ред.) въпреки всичко стигна единствено до зам.-министър и може и да не знае ", иронизира Борисов и обясни, че разискваното и признатото от Министерски съвет е, че вероятно, в бъдеще време и след години, когато и в случай че се стартира процедура против Орбан, българското държавно управление ще заеме позиция да се опълчи на наказания. От друга страна Орбан би трябвало да направи съответните крачки обратно, по думите на Бойко Борисов.

Виждате, тук на никое място не се разискват глобите против Унгария. Но в България ние приказваме за това. Дневният ред е Брекзит, изясни настоящите тематики в Залцбург Борисов. Той обаче отхвърли да даде детайлности за споделеното от Тереза Мей по случая " Скрипал ".

По думите на Борисов единствено при проявление на пръстче от страна на ГЕРБ и президентът да ни нападна. " Аз не водя война с никого, имаме толкоз доста външни врагове. "

Борисов отбрани първичния избор на кандидатура за нов министър на превоза Александър Манолев, която като цяло е движена персонално от него. От думите на премиера стана ясно, че в случай че Манолев е споделил за злополуката преди номинацията, сега е щял да бъде министър.

Премиерът отбрани и работата на началника на кабинета си Румяна Бъчварова, като отхвърли рецензиите на водача на " Атака " Волен Сидеров, който през вчерашния ден съобщи надали не, че тя управлява бойкот против кабинета.

" Волен прелестно знае кой може да ми повлияе и кой не може. Началникът на кабинета се оправя прелестно ", уточни Борисов и продължи разсъжденията си в посока на разпространяването на подправени, лъжливи, жълти и кафяви вести. " Това се трансформира в модел на държание както на медии, по този начин и на политиците ", установи Борисов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР