Чака ме труден мач. Играх няколко пъти срещу Серена. Не

...
Чака ме труден мач. Играх няколко пъти срещу Серена. Не
Коментари Харесай

Цветана Пиронкова очаква с нетърпение мача срещу Серина Уилямс

„ Чака ме сложен мач. Играх няколко пъти против Серена. Не съм печелила против нея до през днешния ден. Да играеш против подобен първенец, такава легенда на тениса, явно е голяма чест. Наистина чакам с неспокойствие този мач, тъй като знам, че чувството ще бъде доста особено. Да, ще се опитам да дам всичко от себе си и нямам самообладание “. Това съобщи Цветана Пиронкова на пресконференция, откакто за първи път в кариерата си се класира на четвъртфиналите на Откритото състезание на Съединените щати по тенис.

Българката показа упованията си от идния мач срещу Серина Уилямс. До момента двете са играли четири пъти като активът на пловдивчанката е два извоювани сета, само че последната среща е била през 2015 година. Цвети, която на 13 септември ще навърши 33 години, сподели почитание към идната си съперничка, която има 23 трофеи от Големия шлем, осведоми БНР. 

Пиронкова съобщи, че занапред ще мисли върху тактиката за идния дуел, само че описа, върху какво е работила най-вече преди завръщането си след майчинството.

„ Когато започнах да играя още веднъж, имах към осем месеца до първия ми шампионат – тук, в Ню Йорк. Работих по доста, доста неща. Наистина работих доста за моя сервис. Очевидно и върху моите удари от крайната линия. Психически за мен в този момент е доста друго, тъй като както загатнах в предходните дни, в действителност не си оказвам толкоз огромен напън. Най-много се любувам на играта и имам вяра, че тенисът в действителност е - това е главният смисъл на тази игра, с цел да му се наслаждавате. Да, мисля, че цялата тази работа в действителност се отплати. Имам и кондиционен треньор, фитнес треньор, с който съм работил доста. Така че, да, допускам, че това дава резултат “, описа още българската тенисистка. 

Пиронкова призна, че раждането на нейния наследник Александър е трансформирало доста живота ѝ, само че също по този начин е помогнало да надгради играта си.

„ Всичко в майчинството, допускам, че ми е помогнало. Очевидно ставаш друг човек. Вече не се фокусирате толкоз доста върху себе си, а главно върху детето ви. И допускам, че това е хубаво нещо (усмихва се). Аз също по този начин съм доста по-организиран. Също по този начин имам по-голяма психическа резистентност “, добави Цветана Пиронкова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР