Чак след това подреждаме демокрацията, свободата на словото и равенството

...
Чак след това подреждаме демокрацията, свободата на словото и равенството
Коментари Харесай

Когато хората искат върховенство на закона, всички усилията си струват

Чак по-късно подреждаме демокрацията, свободата на словото и равенството сред половете.

Ако нашите политици не бяха толкоз заети със себе си, би трябвало съществено да се замислят върху тези резултати.

Българите се вълнуват най-вече от върховенството на закона, тъй като от десетилетие не се е случвало. Което лишава хората от правдивост – най-висша човешка полезност. Върховенството на закона хората разчитат като спиране на връзката сред мафия и мутри с властта. Трите мандата на ГЕРБ и Борисов отвратиха хората от кражбите и лъжите под политически и прокурорски „ чадър “. Законът в деяние е завършек на джипката, чекмеджетата, публичните поръчки за свои и прочие Удар против корупцията.

Приоритет е и свободното придвижване, тъй като то дава опция на хората да се избавят в чужбина от управническото принуждение върху тях. Българите бягат където им видят очите, както дами и деца от насилието в фамилията! Всякакви неволи са за предпочитане пред шамарите и психическия тормоз. Особено, когато е част от управническия модел.

Запазването на националната еднаквост и традиции… Това са връзките сред отпътувалите и останалите тук. Не псевдо патриотизма на изветрели политически обединения, разчитащи на викове, потури и калпаци по празниците, с цел да бъдат видяни, а за автетичността, която топли сърцето и душата.

Хората в други страни виждат като предпочитани отбраната на демокрацията, свободата на словото и отбраната правата на индивида.

Разбира се, тези полезности са значими. За тях се приказва още в Великата харта на свободите (Магна харта) подписана в Англия през 1215 година. По това време в България цари Борил, държател с много противоречива известност, пролял доста кръв – болярска и национална – за нападателната си политика и провалени военни походи. Трудно се наваксва такова закъснение.

Ако има господство на закона, ще има свободно слово, народна власт и човешките права ще са предпазени. Българите осъзнават тази елементарна истина и по тази причина са дали такива отговори.

Същата мъдрост демонстрират и във връзка с целите на политиката. Начило нашенци слагат публичното здраве - 42%. После идва бедността.

Проучването демонстрира продължаващата мощна социална поддръжка за Европейския парламент - 58% му имат доверие. Това е мощен удар по развихрилото се напоследък русофилство…

Това желаят българите. Какво им се предлага обаче?

Върховенството на закона към този момент е заричане. Изпълнителната власт към момента няма действителната поддръжка на законодателната в това отношение. От което се възползва милиционерско-мафиотското формирование, до неотдавна известно като „ ръководещи “, а неотдавна рекламиращо се като „ съпротива “. Гешев и Цацаров вилнеят в познатия „ Вишинско-болшевишки “ жанр, а ръководещото болшинство демонстрира необичайно самообладание, вместо да прокарва пътя на лелеяното господство.

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР