Чадър на сивата икономика. Така Валентин Златев от Българската петролна

...
Чадър на сивата икономика. Така Валентин Златев от Българската петролна
Коментари Харесай

Отлагането на закона за горивата било чадър над сивата икономика

" Чадър на сивата стопанска система. " Така Валентин Златев от Българската петролна и газова асоциация определели проблема за отлагането на Закона за горивата.

В парламентарна Комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата се организира разискване на отлагането на така наречен Закон за горивата, като изрично срещу това са БПГА и БСК.

" Напрежение в сектора няма и нашата цел е равнопоставеност на всички участници и върховенството на закона ", съобщи ръководителят на БПГА Валентин Златев.

Той съобщи, че от Асоциацията въпреки всичко са подготвени на допълнения на в този момент настоящия закон, само че не може да схване този проблем, който ще сътвори казус в новата българска история.
 Организации твърдо изпращат на корекция Закона за горивата
Организации твърдо изпращат на корекция Закона за горивата

Срещата с министър Караниколов не даде резултат и законът занапред ще се разисква

Според Златев всички въпроси по Закона за горивата са изчистени , като напомни, че са приели предлагането да отпаднат 20 хиляди лв. депозит за дребните бензиностанции.

От Българската петролна и газова асоциация припомниха, че са сезирали Европейската комисия и основния прокурор, че единствената система, която събира акцизите в България не действа и от нея се изтривали голямо количество товари с горива.

От Асоциацията приканиха Симо Симов от НСТПГ да съобщи лист на хората, които съставлява.

От Българската стопанска камара упорстват за влизане незабавно в действие на Закона за горивата и не желаят неговото отсрочване.

Според огромните играчи на пазара законодателната рамка у нас е несигурна и тормози вложенията на непознатите компании.

На собствен ред Симо Симов от Националното съдружие на търговците и превозвачите на горива (НСТПГ) изясни, че от организацията в никакъв случай не са стояли в сивия бранш, не са политически сили, не са финансирали техните акции. Той прикани депутатите за рационално решение, с което да се отсрочи Законът за горивата в интерес на бизнеса.

" Не ви пречи нищо да се регистрирате, не знам с какво желаете по-специално отношение . Вие сте търговски обекти като всички други. " С тези думи ръководителят на комисията за битка със сивата стопанска система и контрабандата Емил Димитров-Ревизоро се обърна към дребните търговци на горива.
 Организации твърдо изпращат на корекция Закона за горивата
Организации твърдо изпращат на корекция Закона за горивата

Срещата с министър Караниколов не даде резултат и законът занапред ще се разисква

По думите му проблемите на дребните търгови на горива към този момент бил решен , само че в случай че те си намирали други проблеми, Ревизоро нямало да се бърка повече. Според него те са равнопоставени обекти като всички други.

Той регистрира, че към този момент имало 4 000 легални бензиностанции.

Законът за горивата е извънредно значим закон, който би трябвало да го има, уточни министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Караниколов уточни, че в медийното пространство през днешния ден се е появила информация, съгласно която след отлагането на Закона за горивата в границите на 6-месечния период, щяла да се появи сива стопанска система за финансиране на политически партии.

Той изиска да знае от всички организации от бизнеса дали са част от сивата стопанска система и дали са получавали финансиране от политически партии.
 Част от бизнеса не утвърждава отлагането на закона за горивата с 6 месеца
Част от бизнеса не утвърждава отлагането на закона за горивата с 6 месеца

БПГА и БСК се оповестиха твърдо срещу отсрочката

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов уточни, че комисията има основна роля да позволи сериозните проблеми в българската стопанска система, с които да се дадат решения за нейното развиване.

Законът за горивата дава един нестроен порядък на периодите във връзка с влизането на обособени разпореждания, акцентира шефът на правната комисия.

Кирилов упорства за втори период за отсрочване на Закона за горивата , с който да се даде опция за всички да изпълнят закона.

От КРИБ считат, че законът има потребност от съществени промени и те би трябвало да бъдат разисквани от всички заинтригувани по проблема страни. Работодателската организация желае да има работещ Закон за горивата, само че той не би трябвало да бъде нападнат от разнообразни страни.
 Търговците и превозвачите на горива желаят страната да каже къде е сивият бранш
Търговците и превозвачите на горива желаят страната да каже къде е сивият бранш

Заплашват с огромни митинги и блокиране на пътища

Социалистът Драгомир Стойнев атакува министъра на стопанската система Емил Караниколов за неговото забавяне с половин час за началото на комисията.

Ревизоро обаче отбрани министъра и сервира извинения на всички народни представители за неговото забавяне.

Кое постанова 6-месечното отсрочване на Закона за горивата, недоумява Стойнев и уточни, че ще има избори. По думите му някой желае да се облагодетелства с отлагането на закона.

" ГЕРБ и Обединени партиоти носят виновността за този проблем ", атакува Стойнев ръководещите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР