Чад Дейбел и Лори Валоу са обвинени в убийство

...
Голямо жури в Айдахо във вторник обвини Чад Дейбел и
Коментари Харесай

Голямо жури в Айдахо във вторник обвини Чад Дейбел и Лори Валоу по обвинения в убийство във връзка със смъртта на двете деца на Валоу, Тайли Райън и Джей Джей Валоу.

Дейбъл също е обвинен в убийство по делото на бившата си съпруга Тами, която почина в съня си няколко седмици преди Дейбел да се ожени повторно.

„Всеки човек, който е работил по този случай, трябва да бъде похвален за усърдието и непоколебимото преследване на справедливостта за Тами, Тайли и Джей Джей“, каза прокурорът на окръг Медисън Роб Ууд в изявление.

Изчезването на децата стана национална новина, след като Дейбъл и Валоу внезапно напуснаха района след разпит от полицията за местонахождението на Тайли и Джей Джей и за скорошната смърт на Тами Дейбел.

idaho липсващи деца lori vallow bail KGMB; KHNL

Децата са били видени за последен път в различни дни през септември 2019 г. През юни 2020 г. служители на реда откриха останките на Тайли, 16, и Джей Джей, 7, в имота на Дейбъл в окръг Фремонт.

Тами Дейбъл почина през октомври 2019 г.

CNN се свърза с адвокатите на Daybell и Vallow за отговор на новите обвинения.

Чад Дейбел и Валоу са обвинени в убийство първа степен на децата и заговор за извършване на убийство първа степен срещу трите жертви, според съдебните документи.

Дейбел и Валоу вече бяха изправени пред обвинения, свързани с унищожаването или укриването на доказателства, свързани с изчезването на децата. Във вторник бяха издадени заповеди за ареста им без гаранция.

Новите обвинения не предоставят подробности за това как властите смятат, че Тами Дейбъл, Тайли или Джей Джей са били убити.

Обвиненията цитират „религиозните убеждения“ на двойката като фактор за убийствата.

Голямото жури цитира доказателства, че Дейбъл и Валоу са говорили в текстови съобщения за Тами Валоу, „че е обладана от дух“, и казват, че Чад Дейбъл е променил животозастрахователното покритие на Тами Дейбъл малко повече от месец преди тя да умре, увеличавайки обезщетението при смърт на максимално позволено.

Дейбел също е обвинена в застрахователна измама, докато Валоу е обвинена в голяма кражба, тъй като се твърди, че е продължила да получава социални осигуровки за децата си след смъртта им.

Дейбел и Валоу бяха обвинени за първи път във връзка с изчезването на децата през юни 2020 г.

Прокурорите казаха, че обвиненията в убийството са щели да бъдат представени на голямото жури по-рано, но делото се забави поради пандемията.

И двамата заподозрени се явиха дистанционно в съда в сряда сутринта, но изслушването на Валоу продължи по искане на нейния адвокат Марк Мийнс. CNN се свърза с Мийнс, за да разбере защо той е поискал от съда да отложи изслушването.

Дейбел беше уведомен за правата си и изправянето му по делото беше насрочено за 9 юни.

<стр data-uri="archive.cms.cnn.com/_components/correction/instances/correction-ab3e9f57669fbe47b360794d9c9d171b@published" data-editable="текст" data-component-name="корекция" class="correction inline-placeholder" > Корекция: Предишна версия на тази история посочи грешната възраст за Тайли Райън. Тя е била на 16 по време на смъртта си.

Стив Алмаси и Крис Бойет от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР