Ч астично бедствено положение е обявено в десетки села от

...
Ч астично бедствено положение е обявено в десетки села от
Коментари Харесай

Бедствено положение, порои и ураганен вятър

Ч астично бедствено състояние е оповестено в десетки села от община Антоново. Решението на Кризисния щаб към общината е взето през днешния ден, поради разразилата се стихия с пороен дъжд, заяви за Българска телеграфна агенция кметът на Антоново Хайредин Мехмедов.

Природната буря е нанесла вреди в разнообразни обитаеми места на територията на общината

Има наводнени къщи, паднали пешеходни мостове в Стеврек, отвеян улук - по поречието на река Стара речка .

Ураганен вятър се е разразил тази заран в региона на село Капище. Там вредите са най-сериозни. Отнесени и изпочупени са покривите на към 10 къщи, уточни кметският наместник Айсел Алиева. Бурята почнала в 7,30 часа и е траяла към 20 минути. Има съборени дървета, електрически стълбове, скъсани жици. Населеното място, в което живеят към 50 души, е без ток.



"Проливният дъжд наводни къщите, най-сериозно пострада парцелът на аграрни собственик, който отглежда овце. Вятърът срина изцяло оборът му и животните останаха под дъжда ", споделя Алиева. Дъждът е спрял и времето се възстановява. Хората се съвземат от стихията.

Според заповедта на кмета

отчасти бедствено състояние е оповестено в 30 села на общината .

Всички кметове, кметски наместници и членове на Доброволните формирования следва да се включат в избавителните работи.



Мехмедов добави, че през днешния ден стартират възстановителните действия и оценка на вредите.

Междувременно дванадесет сигнала за паднали дървета и клони са подадени в ОДВМР Ямбол, след падналия тази заран проливен дъжд с гръмотевична стихия, заяви представителят на полицията Татяна Павлова.



Заради повалено на платното дърво краткотрайно е затворен за придвижване пътят сред Стралджа и пътен възел "Петолъчката ". Затворен за придвижване е и основният бул. "Хемус " в Стралджа. За към час от 9.30 ч. до 10.30 е било спряно и придвижването по жп линията София - Бургас в региона на Стралджа. Няма сигнали за наводнения и потърпевши хора. В момента екипи на Пожарна сигурност и отбрана на популацията разчистват пътните платна.

Проливен дъжд пък наводни улици в Котел , оповестиха от общината. Около 60 литра на м/кв са падналите количества в града за към час, тази заран. Там също по-късно през днешния ден ще бъде оповестено

отчасти бедствено състояние .

Това заяви пред публицисти кметът на общината Коста Каранашев, представен от.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР