Cerabyte демонстрира потенциала на своето дългоочаквано базирано на керамика съхранение

...
Cerabyte демонстрира потенциала на своето дългоочаквано базирано на керамика съхранение
Коментари Харесай

Видеоклип на прототип на керамична система за съхранение се появява онлайн — 10 000TB касети, бомбардирани с лазерни лъчи, могат да станат масови до 2030 г., правейки бавните твърди дискове и ленти остарели

Cerabyte показва капацитета на своето дълго чакано основано на керамика предпазване на данни система, която дава обещание да революционизира метода, по който организациите съхраняват данни в центрове за данни в бъдеще.

За разлика от данните, които нормално се съхраняват на най-хубавите твърди дискове и най-хубавите SSD устройства през днешния ден, Cerabyte желае да употребява керамичен материал, смесен с стъкло, с цел да съхранява планини от данни. Например желае да построи касети с размер на длан, които могат да съхраняват 10 000 TB данни.

Това прави посредством нареждане на пластове от специфичен тип керамика върху повърхнина с дебелина 300 микрометра върху стъклена основа. Данните могат да се записват със скорост GBps, с площна компактност TB/квадратен сантиметър – доста по-голяма от плътността на твърдите дискове, които сега доближават единствено 0,02TB/квадратен сантиметър.

Сега, по петите на, компанията започва проява на изцяло работеща прототипна система.

Как работи основаното...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР