Central European Media Enterprises Ltd. (“CME или Дружеството“) (NASDAQ/Prague Stock

...
Central European Media Enterprises Ltd. (“CME или Дружеството“) (NASDAQ/Prague Stock
Коментари Харесай

“PPF Group” купува БТВ

Central European Media Enterprises Ltd. ( “CME ” или „ Дружеството “) (NASDAQ/Prague Stock Exchange: CETV) през днешния ден разгласи, че е реализирано дефинитивно съглашение да бъде добита от филиал на PPF Group N.V. ( “PPF Group ”) в парична транзакция, оценена на почти 2.1 милиарда американски $.
съдебномедицинска експертиза е мажоритарен притежател на bTV Media Group.

Според изискванията на съглашението, притежателите на всички издадени и дължими елементарни акции на CME от клас А ще получат $4,58 на акция. Тази оценка съставлява награда от почти 32% по отношение на цената на акциите на CME преди известието от 25 март 2019 година, съгласно което Дружеството стартира процедура по обзор и оценка на евентуални стратегически благоприятни условия, които стоят пред компанията.

Джон Билок, Председател на Борда на шефовете на съдебномедицинска експертиза, сподели: „ Специалният комитет на Борда, дружно с нашите съветници, направи просторен обзор на опциите със забележителен брой заинтригувани страни в стратегическо и финансово отношение. Днешното известие удостоверява нашия приоритет да доставяме стойност на всички акционери”.

В взаимно изказване, Майкъл Дел Нин и Кристоф Майнуш, основни изпълнителни шефове, споделиха: „ През последните 6 години, до момента в който трансформирахме бизнеса и осигурихме впечатляващ и резистентен растеж в рентабилността, нашият главен фокус беше да сътворяваме стойност за нашите притежатели. Тази договорка, която е кулминационната точка на тези старания, е вярната за нашите акционери и е удовлетворяващ свършек на един от най-успешните обрати в развиването на водеща медийна компанията през последните години. Доволни сме, че PPF Group, с потвърден триумф в ръководството на бизнеси в доста промишлености, споделя нашата вероятност за значимостта на локалното наличие и неговата дарба да притегля огромни аудитории към малкия екран “.

Споразумението е утвърдено единомислещо от Борда на шефовете на съдебномедицинска експертиза, с рекомендацията на специфичния комитет на Борда. Най-големият акционер на CME, AT&T Inc., се съгласи да гласоподава в интерес на договорката. Придобиването се чака да бъде финализирано към средата на 2020 година, като предстои на регулаторно утвърждение и осъществяване на нормалните условия за привършване на договорка.

Завършекът на транзакцията не е обект на спомагателни условности, свързани с финансирането ѝ. Дружеството е съветвано от Allen & Company LLC и Bank of America Merrill Lynch като финансови консултанти, и от LLP Covington & Burling като юридически консултант.

CME e компания от медийната и развлекателната промишленост, която ръководи водещи бизнеси в пет пазара от Централна и Източна Европа с общо население от близо 45 милиона души. CME популяризира 30 телевизионни канала в България (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring), Чешка република (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova International, Nova Action и Nova Gold), Румъния (PRO TV, PRO 2, PRO X, PRO GOLD, PRO CINEMA, PRO TV International и PRO TV Chisinau), Словакия (TV Markíza, Markíza International, Doma и Dajto) и Словения (POP TV, Kanal A, Brio, Oto and Kino). CME се търгува на NASDAQ Global Select Market и Prague Stock Exchange ( “CETV”).

PPF Group влага в голям брой пазарни сегменти като финансови услуги, телекомуникации, биотехнологии, недвижими парцели и машинно инженерство. Бизнесът на PPF Group се простира от Европа до Северна Америка и в Азия. PPF Group има активи за над 45 милиарда евро (към декември 2018 г.)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР