Celia вече изпълнява базови гласови команди с високо качествоПотребителите на

...
Celia вече изпълнява базови гласови команди с високо качествоПотребителите на
Коментари Харесай

Huawei P40 скоро ще има собствен гласов асистент

Celia към този момент извършва базови гласови команди с високо качество

Потребителите на новия флагман P40 ще се снабдят с гласов помощник Celia
(снимка: Huawei видео)

Поставена под напън и забрани от американското държавно управление, Huawei работи интензивно за основаване на аналози на услугите и приложенията на Гугъл. При показване на новия си смарт телефон P40 тази седмица компанията разгласи и личен гласов помощник на име Celia.

В момента Celia схваща гласови команди на британски, френски и испански език. Взаимодействието с виртуалния асистент протича по същия метод, както с Гугъл Assistant и Apple Siri, отбелязва Engadget.
още по тематиката
На този стадий Celia може да извършва някои елементарни команди, свързани с намиране на информация за времето, ръководство на музика, конфигурация на напомняния, превод на текстови известия и други

Huawei чака нейният гласов помощник Celia да бъде по-успешен план от сходна разработка на съперника Samsung, наречена Bixby. Компанията за първи път загатна за Celia през предходната година, позиционирайки го като световна версия на гласовия помощник Xiaoyi, фокусиран върху китайския пазар.

В рамките на оповестените функционалности, Celia работи на много положително равнище. Според източници, тествали приложението, при гласово позвъняване към Celia, конфигуриран на смарт телефон Huawei P40, реагира и Siri в умната домашна колонка HomePod.

Очаква се гласовият помощник Celia да се появи на устройствата на Huawei дружно с една от бъдещите актуализации на фирмения програмен продукт, по-конкретно с EMUI 10.1 на смарт телефоните от серия P40.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР