Cargill - най-голямата в Съединените американски щати частна компания по

...
Cargill - най-голямата в Съединените американски щати частна компания по
Коментари Харесай

Най-голямата частна американска компания вече има над 1 100 служители в България

Cargill - най-голямата в Съединените американски щати частна компания по доходи - към този момент има над 1 100 чиновници в България. Центърът за споделени бизнес услуги има три офиса на територията на страната.

Компанията се занимава с търговия, покупка и дистрибуция на зърно и други аграрни артикули, енергийна търговия, стомана и превоз, развъждането на добитък и други. Cargill има и поделение, което се занимава с финансови услуги.

Трите офиса в България се занимават в областта на споделените бизнес услуги, морски превоз и търговията със зърно и маслодайни култури.

Дейността ѝ в България датира от 2006 година, когато бе основана първата конструкция в София, която работи в региона на търговията със зърно и маслодайни култури. През 2013 година компанията отваря офис и във Варна, където екипът, занимаващ се с морски превоз, реализира световната търговия на Cargill посредством координацията на морските плавателни съдове.

 Тези компании управляват нашите храни
Тези компании управляват нашите храни

Те дефинират кои артикули да останат на нашите трапези и на какви цени

Година по-късно в столицата бе основан и центърът за споделени бизнес услуги. В него се обслужват бизнесите на компанията в Европа, Близкия изток и Африка, като им се дават услуги с добавена стойност в областта на финансите, превоза и логистиката, стратегическото доставяне и доставки, както и ръководството на човешки запаси.

В центъра в София към този момент има над 1 000 души, които ръководят значими за компанията процеси.

Компанията отпразнува триумфа със особено събитие, на което посетител бе и Ким Скансън, световен шеф на центровете за споделени услуги.

В световен мащаб компанията има 155 хиляди чиновници в 70 страни. По данни на Forbes, през 2017 година Cargill е най-голямата частна американска компания по доходи. Тя оглавява класацията към този момент десета поредна година и изпуска " златото " единствено два пъти от основаването на класацията през 1985 година до момента.

С доходи от $114,7 милиарда, тя изпреварва известни имена като Deloitte, PricewaterhouseCoopers, Koch Industries, Uber и други.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР