Canopy Growth е най-големият производител на марихуана за медицински цели

...
Canopy Growth е най-големият производител на марихуана за медицински цели
Коментари Харесай

Производителят на Corona инвестира 4 млрд. долара в компания за напитки с марихуана

Canopy Growth е най-големият производител на марихуана за медицински цели в Канада

Още по тематиката
Невъзможната заверка

Вероятностите България да промени метода си във връзка с канабиса са минимални. Вредите от сегашната политика са доста повече, а изгодите - съмнителни
3 авг 2018
Канабисът в Европа: Различни подходи, ясна посока

Какви са трендовете в отношението към канабиса в европейските страни
3 авг 2018
Tilray е първият производител на марихуана, който излиза на борсата в Съединени американски щати

Акциите на канадската компания се търгуваха за 17 $ при започване на търговията, което е над упованията на пазара
22 юли 2018 Компанията Constellation Brands, която създава световноизвестната марка бира Corona, влага 4 милиарда $ в канадската Canopy Growth, едно от водещите имена на евентуалния пазар за питиета, съдържащи марихуана.

Причините

Една от аргументите съгласно Wall Street Journal е, че като цяло потреблението на бира в Съединени американски щати понижава и потребителите се насочват към вино, спиртни и безалкохолни питиета. Constellation не възнамерява да предлага " течна марихуана " на американския пазар, до момента в който няма заверка на цялата територия на страната, само че може да стартира сходен бизнес в Канада през 2019 година

Средствата би трябвало да бъдат вложени за три години - срокът, в който делът на американците в канадската компания ще се усили от 9.9 на 38%. Сделката включва и алтернатива за бъдещи вложения от 5 милиарда $, което може да усили собствеността до повече от 50%. Това незабавно увеличи цената на акциите на Canopy Growth с над 30%.

Коя е канадската компания

Canopy Growth е най-големият производител на марихуана за медицински цели в Канада. Със договорката Constellation получава 4 от седемте места в управителния съвет. Брус Линтън, общоприет шеф на Canopy, разяснява на 28 юни, че " до 2020-2021 година ще се създава прекалено много марихуана и в случай че не преставам да я продавам най-вече като съставна част, изцяло съм изпуснал влака - това би трябвало да се промени ". Прогнозата му е, че най-перспективните артикули са питиета и приспивателни с марихуана.

В Калифорния, която узакони марихуаната за наслаждение, компанията Lagunitas Brewing, притежавана от колоса Heineken, разгласи на 26 юни, че стартира продажби на няколко места в щата на газирана вода с канабис.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР