Calzedonia Holding с добре развитата им дистрибуторска мрежа продава изделията,

...
Calzedonia Holding с добре развитата им дистрибуторска мрежа продава изделията,
Коментари Харесай

Непознатият текстилен гигант от Габрово

Calzedonia Holding с добре развитата им дистрибуторска мрежа продава изделията, които създава сдружението в Габрово, на всички места по света

[Shutterstock] Още по тематиката
Хумус от Севлиево в Qatar Airways

Опакованата близкоизточна храна отваря вратите на света за " Вернада "
17 юни 2018
Две е повече от едно

Възраждането на област Габрово минава през локална интензивност, ексцентрични хрумвания и общи дейности на Габрово и Севлиево
11 юни 2018 Статията е част от специфичното издание на " Капитал Градовете: Габрово ". Всички текстове по тематиката може да откриете тук.

Триста хиляди евро е вложила най-голямата компания в Габрово предходната година, с цел да модернизира метода, по който следи създадената продукция. Сега в " Дзалли " на всяко работно място има електронни устройства, централизирано свързани, чрез които всеки служащ регистрира осъществяването на съответните бройки съгласно нормата, въз основата на което се дефинира и възнаграждението.

Това е значимо, споделя инж. Дамир Рогина, ръководещ шеф на " Дзалли ", тъй като с внедряването на новаторската система се е нараснала успеваемостта на производството, подобрил се е контролът върху потребление на ресурсите и са понижени запасите от незавършено произвеждане.

Инж. Рогина в продължение на тринайсет години работи в структурата на Calzedonia Holding, а от 2015 година поема ръководството на българското сдружение, което е дъщерно. Другият план, който сега се движи под неговия контрол, е построяването на зона за рекреация в цеха в кв. " Войново ". Върху повърхност от съвсем 1 декар ще се разположат маси с пейки, мултифункционално игрище с опция за спортуване на разнообразни типове спорт като: баскетбол, волейбол, тенис, минифутбол. Причината е ясна - като всеки различен бизнес в страната, и този страда от дефицит на хора.

От 50 до над 1000 " Дзалли " е основана през 2001 година в гр. Габрово като дъщерно сдружение на италианската компания.
" Дзалли " е основана през 2001 година в гр. Габрово като дъщерно сдружение на италианската компания. Стартирала първоначално с 50 работни места, като към края на предходната година личният състав на компанията наброява 1040 души, 90% от които са дами, като компанията е най-големият шеф на територията на община Габрово.

Собствениците от Италия избират да влагат в Габрово поради традициите на текстилния отрасъл в района и съществуването на квалифицирана работна ръка. Това не е единствената причина. Другата е красивата природа, чистият въздух и поддръжката от страна на локалната власт.

Фирмата разполага с три индустриални цеха на територията на града, като най-голямата база и главен логистичен център е цехът във " Войново ", издигнат през 2004 година като инвестиция на зелено на повърхност 75 хиляди кв.м в границите на два стадия. В първия застроената повърхност е към 4 дка, а във втория са достроени още 3.5 дка.

Фирмата разпорежда поръчки за осъществяване на повече от 15 други търговски сдружения, разпръснати по територията на цялата страна. На процедура това значи, че още към 550 души работят за нея.

Клиенти от целия свят

Причината множеството хора да не са чували за габровската " Дзалли " е, че тя е напълно и единствено индустриално дружество, не прави комерсиална активност и не работи с крайни клиенти, а непосредствено за компанията майка в Италия. Calzedonia Holding с добре развитата им дистрибуторска мрежа продава изделията, които създава сдружението в Габрово, на всички места по света. В два от столичните молове марката Calzedonia е към този момент показан.

Числата обаче са впечатляващи. В България се създават сред 9 и 10 млн. броя дрехи годишно – дамска мода, тениски, блузи и клинове, бански костюми мъжко долни дрехи, с комерсиалните марки Intinimissimi, Tezenis и Calzedonia. Те доближават до клиенти по целия свят посредством мрежата от повече от 4000 лични и франчайзинг магазини на компанията майка Calzedonia, която има магазини по целия свят - от Китай и Япония, Европа и Русия, Съединени американски щати, Мексико, Бразилия и още доста страни с наличие на всички континенти.

Постоянно следим новите технологии и машините в сектора, с цел да сме конкурентни на пазара и да работим бързо и дейно, споделя още ръководещият шеф на " Дзалли ". Производството в Габрово заема изключително значимо място в структурата на компанията майка поради местоположението на града, близостта до Европа и опцията за произвеждане в къси.

Производството в Габрово заема изключително значимо място в структурата на компанията майка поради местоположението на града, близостта до Европа и опцията да се създават бързо и в къси периоди разнородни поръчки.

" Работим по така наречен FLASH поръчки със период на доставка до Италия за една седмица. На процедура това значи следното: прави се целево маркетингово изследване на пазара за това какво върви и се продава най-вече през уикенда; в понеделник следва обзор на най-продаваните продукти, разпореждат се нови поръчки за произвеждане от тях и до края на седмицата нужните за производството материали са в склада на " Дзалли ". В рамките на още една седмица поръчките се ушиват и изпращат назад в Италия. Шият се 40-50 хиляди бройки дневно и осъществяването на тъкмо подобен тип поръчки е към 40% ", описа още инж. Дамир Рогина.

Недостигът на фрагменти е явен. " Дзалли " обаче страда от още нещо - като текстилно дружество то има проблем да притегля младежи. Това ще е идващото предизвикателство пред Рогина.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР