Cadillac представи нов компактен електрически SUV от начално ниво. Optiq

...
Cadillac представи нов компактен електрически SUV от начално ниво. Optiq
Коментари Харесай

Електрическият SUV Optiq от среден клас на Cadillac взема примери от високия клас Lyriq

Cadillac показа нов стилен електрически SUV от начално равнище. Optiq ще стои под Lyriq в гамата на Cadillac, а изображенията, споделени от автомобилния производител, демонстрират, че той също ще заимства стилистиката на по-скъпия SUV. Въпреки това може да се наложи да изчакате известно време, преди да си купите подобен, защото Cadillac споделя, че няма да чуем повече за Optiq (включително цялостните му спецификации) до 2024 година

Optiq ще продължи конвенцията за именуване на Cadillac за край имената на своите електрически автомобили с някаква форма на „ IQ “. В допълнение към Lyriq, други образци включват Escalade IQ и Celestiq.

Въпреки че Cadillac не е декларирал категорично това, Optiq евентуално ще употребява платформата за акумулатори Ultium на GM. Road and Driver спекулира, че защото SUV на Cadillac е сходен по мярка на Chevy Equinox EV, той може да има сходни спецификации. Equinox има електрически мотор с мощ 210 конски сили за предните колела и опционална система за задвижване на четирите колела с двоен мотор с мощ 290 конски сили с пробег, който евентуално доближава към 300 благи за конфигурации с оптимален излаз.

Autoblog отбелязва детайлности, които към този момент знаем за версията на Optiq, направена за Китай, с помощта на фотоси и информация, споделена посредством процеса на утвърждение на транспортни средства преди стартиране на пазара на Министерството на промишлеността и осведомителните технологии (MIIT) на страната. Твърди се, че този модел е дълъг 189,8 инча, необятен 75,3 инча и висок 64,6 инча. Това би го направило към 2,5 инча по-тесен и седем инча по-къс (на дължина) от Lyriq. Китайският модел е посочен като тежащ 4,850 lbs с оптималната скорост от 112 mph. Той има две конфигурации с предно задвижване, в това число мотор с 201 конски сили и 241 к.с.

Пълното прессъобщение на Cadillac беше малко и всъщност. „ Днес Cadillac удостовери четвъртото транспортно средство, което се причислява към разширяващото се световно портфолио от електрически транспортни средства – OPTIQ “, се споделя в известието. „ OPTIQ ще играе ролята на входна точка за гамата EV на Cadillac в Северна Америка, поставяйки се под LYRIQ, първокласен стилен SUV. Енергийната динамичност на шофиране на OPTIQ е проектирана да се хареса на световните първокласни клиенти. Допълнителни детайлности, както и налични функционалности и ценообразуване, ще бъдат разкрити идната година. “

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР