Бюрото на Европейския парламент в България организира дискусия на тема

...
Бюрото на Европейския парламент в България организира дискусия на тема
Коментари Харесай

Дискусия „Пътят пред украинските бежанци в Европа и в България“

Бюрото на Европейския парламент в България провежда полемика на тематика „ Пътят пред украинските бежанци в Европа и в България “, която ще се организира на 29 април 2022 година, петък, от 11.00 до 13.00 ч.

Събитието може да бъде проследена на място в Дома на Европа в София и онлайн.

Целта на полемиката е да се обсъдят главните провокации, подбудени от голямата вълна бежанци от Украйна в цяла Европа, както и краткосрочните и средносрочните решения. В трите панела на събитието ще приказваме за:
– европейските политики и принадлежности в поддръжка на украинските бежанци;
– проблемите на украинските бежанци и на организациите, които им оказват помощ, на национално и локално равнище;
– нормативната рамка в услуга на бежанците и провокациите пред институциите, с цел да могат да отговорят на потребностите на бежанците от достъп до обществена поддръжка, опазване на здравето, работа, заслон и обучение.

Сред участници в полемиката ще бъдат евродепутатите Андрей Новаков (ЕНП) и Елена Йончева (С&Д); Стоян Темелакиев, заместник-министър на вътрешните работи; Мариана Тошева, ръководител на Държавната организация за бежанците; Красимира Величкова, консултант на вицепремиера Калина Константинова и член на Оперативната координационна група; Нарасимха Рао, представител на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците за България; Олена Шопова, деятел на Сдружението на украинските организации в България „ Мати Украйна “, доктор Надежда Тодоровска, заместник-генерален шеф на Българския червен кръст и Кина Събева, ръководител на Българския съвет за бежанци и мигранти (БСБМ).

Дискусията ще бъде открита от Теодор Стойчев, началник на Бюрото за връзка на Европейския парламент в България, и Калина Константинова, заместител министър-председател по дейно ръководство. Модератор ще бъде Надежда Цекулова, Директор стратегия „ Кампании и връзки “ на Българския хелзинкски комитет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР